(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
In de pan: 35 minuten
Dit is een makkelijk gerecht, maar o zo lekker: kleingesneden sperziebonen met lamsvlees en een eitje. Je blijft ervan eten. Serveer dit stoofschoteltje in een soepbord, en dep de geurige tomatensaus op met wat Turks brood. Ook zeer geschikt om van tevoren te maken want ook geserveerd op kamertemperatuur is het heerlijk.
Nodig:
1 kg sperziebonen
350 g lamsvlees
1 grote ui
½ bouillonblokje (groente of vlees)
2 el tomatenpuree
1 tl heet paprikapoeder
2 eieren
zout
scheut zonnebloemolie
- Maak de sperziebonen schoon en snij in stukjes van 2 cm.
- Snij het lamsvlees in kleine blokjes.
- Snipper de ui.
- Bak het vlees even aan in wat hete zonnebloemolie in een pan.
- Voeg de ui toe en laat ± 2 minuten meefruiten.
- Doe de sperziebonen erbij.
- Voeg zout toe, paprikapoeder, het ½ verkruimelde bouillonblokje en 2 el tomatenpuree.
- Laat met de deksel op de pan 2 minuten pruttelen.
- Voeg net zoveel warm water toe tot de sperziebonen net niet onderstaan.
- Laat met deksel op de pan en een half uur rustig sudderen.
- Duw twee kuiltjes in de sperziebonen en giet de twee eieren erin (niet roeren!).
- Laat met deksel op de pan een paar minuten staan op zacht vuur tot de eieren gestold zijn.
- Roer alles even door elkaar.
Serveren: in diepe borden met wat Turks brood erbij om de (vrij natte) saus mee op te deppen.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!