Annemieke Dubbeldeman is redactielid van Vegatopia (later deze maand ook te gast bij deze foodbloggersmarathon), maar heeft sinds april 2007 ook een eigen weblog: Annemieke.net waar ze haar keukenavonturen documenteert. Daarnaast is fotograferen een tweede passie, dus ook dan komt een blog goed van pas. Haar favoriete recept is er eentje die ze zelf eerlijkgezegd ‘niet culinair genoeg’vindt, maar waar zijzelf en haar gasten wel altijd erg blij van worden: haar zelfgemaakte pizza. En ze verklapt ook meteen het geheim van een knapperige bodem.
Pizza
Annemieke: ‘Ik maak pizza meestal op zaterdag, want dan wil ik wat leuks eten, maar niet per se uren in de keuken staan. Zelf deeg maken is echt niet moeilijk, maar je moet er misschien even feeling voor krijgen. Daarnaast kun je erop gooien wat je wilt, al ben ik er zelf niet zo’n fan van om groenten als broccoli en aubergine erop te leggen. En het geheim van een knapperige bodem? Niet te nat beleggen en veel olijfolie op de bakplaat!’
Waarom foodblogger?
Annemieke: ‘Voorheen zag ik bloggen als een vreemde manier van zelfetalering. Nog steeds vind ik het matig dat veel mensen het idee hebben dat de wereld geïnteresseerd is in de kleur ondergoed die ze dragen, maar gelukkig heb ik ook ontdekt dat er ook een hoop leuke dingen worden geschreven.
Destijds had ik de behoefte wat meer uit de achtergrond te stappen en ik ontdekte dat ik mijn keukenavonturen wilde documenteren. Aanvankelijk deed ik dat gewoon offline op mijn computer, maar mijn omgeving was altijd blij als ik kookte en ik bedacht dat ik het net zo goed in de vorm van een blog kon doen. Het is leuker schrijven als je lezers hebt. Naast koken is ook fotograferen een passie en ook dat kan ik kwijt in mijn blogactiviteiten. Ik heb perioden dat ik wat meer schrijf dan andere keren en al met al vind ik het nog steeds erg leuk en krijg ik er positieve reacties op,
wat me natuurlijk stimuleert ermee door te gaan.
Favoriet foodblog
Ik vind A cat in the kitchen wel aangenaam. Deze mooie dame combineert culinaire kunsten met humor.