Als trotse bezitter van een kever cabrio uit 1978 was de keuze voor een recept uit het eergisteren besproken boek Carnivoria niet moeilijk: krokant gefrituurde kevertjes natuurlijk! Het schijnt dat we sowieso meer insecten moeten eten. Reuze gezond en duurzaam en in ruime mate voorhanden. Dat vindt zelfs minister Verburg van Landbouw, alleen durfde ze ze zelf laatst niet te eten toen ze haar werden aangeboden. Watje! Maar misschien zat daar niet zo’n lekkere chilidip bij.
Het boek doet niet aan boodschappenlijstjes, dus dat moet je tussen de regels doorlezen. De hoeveelheid is ook onbepaald, dat hangt er maar vanaf hoeveel snacktrek je hebt. Waar een mens kevertjes koopt, staat er helaas niet bij. Niet bij de slager of de groenteboer. In de dierenwinkel??
Verhit een royale hoeveelheid arachideolie in een wok tot 175 graden. Frituur hierin een handvol kevers tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi licht met zout en serveer de kevers met een dipsaus van 2 fijngehakte, van zaadjes ontdane groene chilipepers, 2 dito rode chilipepers, 1 fijngesneden teentje knoflook, ½ theelepel zeezout, 2 eetlepels kristalsuiker, 1 eetlepel Thaise vissaus en 50 ml witte-wijnazijn.
Dit recept komt uit het kunst/kookboek Carnivoria. Lees hier de recensie.