Raapstelen zijn echt heel fijn in een salade. En ik had nog wat dingetjes in de koelkast liggen, dus het werd een salade improvisé. Eigenlijk werd het een soort kruising van de raapstelensalade met avocado waar ik het eergisteren over had en de snelle salade van twee weken terug.
Nodig:
1 bosje raapstelen
¼ klein kropje radicchio in ragfijne reepjes
1 rijpe avocado in blokjes
1 roze grapefruit in partjes (zonder de witte vliesjes, zie hoe je dat doet op dit filmpje)
Dressing:
3 delen olie
1 deel lekkere azijn (ik had walnotenazijn, frambozen is ook lekker)
eetlepel mosterd
opgevangen sap van de grapefruit
handvol basilicumblaadjes
zout & peper
Dit alles pureren met de staafmixer tot een lobbige groene saus. Vervolgens alles door elkaar husselen en klaar is kees.
Morgen nog een laatste raapstelenrecept, dan is ons raapstelenweekje weer ten einde.