(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
Een even simpel als grappig gerecht dat bij iedereen in de smaak valt. En de chips komen gewoon uit een zakje…
Nodig:
200 g gerookte zalm
1 zak grote ribbelchips naturel
125 ml zure room
1 klein bosje verse dille
1 sjalotje
1 eetl (imitatie)kaviaar
scheutje tabasco
kneepje citroensap
zout
- Doe de zure room in een kom.
- Hou 4 toefjes dille apart, hak de rest fijn en doe bij de room.
- Breng op smaak met zout, tabasco en een kneepje citroensap.
- Knip of snij de zalm in kleine stukjes.
- Snipper de ui heel fijn.
- Roer alles door elkaar. Proef! Nog wat zout/zuur/pittig erbij?
Serveren:
- Neem vier borden. Leg op elk drie grote chips in een rondje.
- Verdeel de helft van de zalm erover.
- Dek af met twee grote chips, schep er wat zalm op (de helft van wat je nog hebt).
- Daarop weer één chip en tenslotte de resterende zalm. De bedoeling is dat je een stabiel, iets taps toelopend torentje krijgt.
- Garneer met wat kaviaar en een toefje dille.
TIP:
Neem grote chips, met kleine chips wordt het te rommelig. Kies wel de lekkerste chips uit die je kunt vinden. Je hebt niet de hele zak nodig, kies de mooiste eruit. Je moet zelf maar even kijken met die exacte hoeveelheden chips en zalm per laagje. Het gaat erom dat je een iets taps toelopend torentje krijgt met pak ‘m beet drie laagjes chips en daartussen zalm.