Degenen die op oudejaarsdag op deze plek een doe-het-zelf oliebollenrecept verwacht hadden, moet ik helaas teleurstellen. Ik ben dol op zelf doen, maar voor oliebollen maak ik graag een uitzondering. Zelf oliebollen bakken is een aanslag op je gestel en je gordijnen. Er zijn mensen die daar niet mee zitten en in eigen keuken heerlijke bollen weten te produceren, en als je zo iemand in je omgeving hebt, moet je die vooral koesteren. Gelukkig zijn er altijd nog banketbakkers en oliebollenkramen.
Welk recept dan op deze laatste dag van het jaar? Een borrelhapje om de avond mee door te komen. Oudjaar is immers ook grotendeels een wachtende aangelegenheid. Voor degenen die vanavond gezellig met de buren voor de buis zitten zijn zoute stengels een uitkomst. Natuurlijk kun je die in de winkel kopen, maar die smaken vaak zo niksig. Zelf maken is een fluitje van een cent.
Kant-en-klaar: Markant kaasstengels
Inhoud: Tarwebloem, 22% boter, 10% kaas, magere melkpoeder, zout, gist, gerstenmoutmeel, suiker.
Zelf maken? Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online. Maar er staan genoeg andere recepten op deze site, en anders zijn er altijd nog mijn kookboeken.