• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

4 mei 2012

Visschotel Cha ca uit Hanoi

Cha ca betekent ‘Gemarineerde gegrilde vis met rijstnoedels’, maar wat ik me er vooral van herinner is de berg verse dille die erbij geserveerd werd in het gelijknamige restaurant Cha Ca La Vong in Hanoi, waar ze al sinds jaar en dag alleen dat ene gerecht serveren. Of nu ja, serveren, je moet het allemaal zelf aan tafel klaarmaken in een pannetje met houtskoolvuurtje eronder. Weer eens iets anders dan gourmetten! Het recept staat in het gisteren besproken boek Hanoi street food, en hoewel dit inderdaad officieel geen street food is, is volgens de auteur een bezoek aan de Vietnamese hoofdstad niet compleet zonder dit gegeten te hebben. En daar sluit ik mij volledig bij aan! Voor iedereen die niet in staat is om stante pede af te reizen naar Vietnam, hierbij het recept.

Nodig:
300 g stevige witvis
2 lenteui, in stukken van 4 cm, julienne
handje verse dille, grof gehakt
300 g rijstvermicellinoedels
2-3 el plantaardige oie

Marinade:
1 el verse kurkuma, fijngehakt
2 el verse laos, fijngehakt
1 el suiker
½ tl grof zeezout
1 tl garnalenpasta
1 el rijstazijn
2 el Griekse yoghurt

Nuoc mam (dipsaus):
1 chilipepertje, grof gehakt
1 knoflookteentje
3 el suiker
125 ml water
1 el rijstazijn
5 el vissaus
2-3 el limoensap

Garnering:
slablaadjes en verse kruiden (koriander, munt, Thaise basilicum)
handje gegrilde pinda’s

Doen:
Snij de vis in stukken van 2 bij 2 cm. Marinade: stamp kurkuma, laos, suiker en zout in de vijzel tot een gladde pasta. Stamp de garnalenpasta erdoor. Voeg rijstazijn toe. Meng met de yoghurt. Smeer de vis hiermee in en marineer 4 uur in de koelkast.
Kook de noedels 4-5 minuten en spoel af onder koud water. Verdeel over 4 kommen. Grill de vis aan bij e kanten in een licht ingevette grillpan. Of natuurlijk boven een houtskoolvuurtje. Bak de lenteui en dille in wat olie in een hete pan en voeg de stukjes gegrilde vis toe (NB: dubbelgebakken vis dus, let wel: het hoeft maar ultrakort!!). Verdeel over de noedels, doe er wat verse kruiden bij, voeg naar smaak nuoc mam toe en pinda’s.

Recept Nuoc mam:
Stamp peper en knoflook tot pasta in een vijzel. Stamp de suiker erdoor. Kook het water, voeg de azijn toe en het gestampte mengsel. Giet er vissaus bij en laat even inkoken. Voeg van het vuur af naar smaak limoensap toe.

Dit recept komt zoals gezegd uit het gisteren besproken boek Hanoi Street food, lees hier mijn artikel.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kip-kerrie met bloemkool

1-2-3 koken (dag 3)

Feestdessert: Bûche de Noël

Vorig bericht: « Kookboek Hanoi Street food
Volgend bericht: Pastagroenten »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN