• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

21 augustus 2018

Kiwi-ijs met kokos

SAMENWERKING – Ik had toch nog een ijsmachine staan, dus kiwi-ijs moest er natuurlijk ook van komen. Maar dan wel supermakkelijk ijs, ik had geen zin in veel poespas, en bovendien wilde ik niet naar de winkel hoeven. Kiwi’s had ik al in huis, en een blikje kokosmelk is altijd wel paraat in mijn voorraadkast. Kiwi’s en kokos, dat blijkt wondergoed samen te gaan. Bovendien zorgt kokosmelk voor een lekker romig ijsgevoel. Ter verhoging van de feestvreugde deed ik er ook nog wat sinaasappelrasp door. Het resultaat: subtiel groen, lekker fris en toch romig ijs. Het is meteen een bak vol, dus leef je uit.

Recept: kiwi-ijs met kokos

Nodig voor 6-8 porties:
4 grote, rijpe groene kiwi’s (± 500 g) + 1 extra voor de garnering
1 blik kokosmelk (400 ml)
100 g suiker
1 sinaasappel (alleen rasp)

Giet een flinke scheut kokosmelk, zeg ¼ blikje, in een steelpan. Voeg de suiker toe en verwarm al roerend tot suiker is opgelost. Laat afkoelen. Schil intussen de kiwi’s en snij in stukken. Doe in de blender. Rasp de schil van de schoongeboende sinaasappel erboven fijn. Voeg alle kokosmelk toe (de gesuikerde en de rest van het blik) en pureer glad. Niet te lang, er mogen zwarte pitjes in blijven. Geen blender? Met de staafmixer kan het natuurlijk ook. Laat het mengsel liefst minstens een uur goed koud worden in de koelkast. Giet dan in een ijsmachine en laat draaien tot het stevig ijs is (± 20-30 minuten). Bij gebrek aan ijsmachine: doe in een grote (liefst metalen) bak, zet 4 uur in de vriezer en mix elk half uur goed door om de ijskristallen tegen te gaan. Schep in schaaltjes en garneer met plakjes kiwi.

Ook een idee: serveren op een bedje van stukjes groene en gele kiwi (SunGold).

Samenwerking: dit recept is gemaakt in het kader van een betaalde samenwerking met Zespri kiwi.
Alle overige kiwirecepten op een rij:
• kiwisalade met avocado, komkommer en basilicum
• Smeuïge kiwicake met amandelen
• Mini-pistachepavlovaatjes met kiwi
• Kiwi-drinkontbijtje met havermout
• Gemarineerde kipfilet met kiwisalsa

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Chocoladetaart met paaseitjes

Brutti ma buoni

Nep-foie gras: Kippenlevertjespaté

Vorig bericht: « Kiwi-ambassadeur
Volgend bericht: Zomertaart (5 min.) »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Kinderkookboek ZPZ + schort € 32,99 € 27,49
  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN