• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

21 september 2018

Kiwisalade met avocado

SAMENWERKING – Kiwi in de sla? Dat klinkt wel heel erg jaren ’80. Net als aardbei naast de kipfilet, banaan door de rijst en ananas in de tosti…Brr. Maar toen ik ging experimenteren met kiwi, kwam ik uit bij een vrolijk groene combinatie met avocado en komkommer die heel erg lekker bleek. Fris en fruitig en daar past de kiwi heel goed bij. Ik probeerde het zowel met groene als met gele (pardon, ‘SunGold’) en het werkte allebei. En omdat ik toch groen bezig was, mocht er ook een soort pestodressing bij van basilicum en pistachenootjes. Ook experimenteerde ik met de vorm: decoratief door elkaar of juist gedeconstrueerd of in blokjesvorm. Kan allemaal. Fijn toch, zo’n universele salade? Doet het goed als voorafje, maar ook als lunch.

RECEPT Kiwisalade met avocado en komkommer met basilicumdressing
Nodig voor 2 personen:
2 kiwi’s (groen of geel)
1 rijpe avocado
1/3 komkommer
1 bosje basilicum
2 eetl pistachenootjes (gepeld, ongezouten)
1 limoen
ferme scheut lekkere olijfolie
zout & peper uit de molen

Dressing: Hou wat blaadjes basilicum apart voor de garnering, doe de rest (zonder de taaie steeltjes) in de hoge kom die bij de staafmixer hoort. Voeg 1 eetl pistachenootjes toe. Maal fijn. Voeg zout, peper, een flinke kneep limoensap en een ferme scheut olijfolie toe. Pureer tot een dressing van gewenste dikte (lees: lekker vloeibaar). Proef en breng waar nodig verder op smaak met extra limoen, zout of peper.

Salade: Schil de kiwi en snij in plakjes. Snij de (ongeschilde) komkommer in plakjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snij in partjes. Hussel de avocado meteen even door wat limoensap, tegen het bruin worden. Deponeer alles zo gezellig mogelijk op 2 bordjes. Ja, daar kunnen de creatievelingen onder ons zich lekker op uitleven. Sprenkel de dressing erover. Hak de overige eetl pistachenootjes grof en strooi erover. Garneer met wat basilicum.

Blokjesvariant: Snij kiwi, komkommer en avocado in blokjes, hussel meteen om met de dressing en serveer in schaaltjes of in de uitgeholde avocadohelften (maar daar past maar de helft in). Of neem mee in een tupperwarebakje naar je werk bij wijze van lunch.

 

Samenwerking: dit recept is gemaakt in het kader van een betaalde samenwerking met Zespri kiwi.
Nog meer kiwi? Zie ook:
• Kiwi-ijs met kokos
• Smeuïge kiwicake met amandelen
• Mini-pistachepavlovaatjes met kiwi
• Kiwi-drinkontbijtje met havermout
• Gemarineerde kipfilet met kiwisalsa

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Tonijnsalade met mierik

Burrata met gedroogde tomaten

Groene salade met druiven

Vorig bericht: « Sperziebonensoep
Volgend bericht: Pad thai met kip »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN