• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

7 december 2018

Mini-pavlovaatjes met kiwi

Zoek je nog een doodsimpel maar heerlijk toetje voor kerst? Dan zijn deze mini-pavlovaatjes een goed idee. In december gaan we natuurlijk niet in de weer met smakeloze aardbeien of frambozen, maar lekker met kiwi. Twee kleuren, da’s nóg gezelliger. Deze pavlovaatjes zijn makkelijk om te maken en weer eens wat anders dan één hele grote. Psst, mensen die willen sjoemelen kopen gewoon kant-en-klare meringues of schuimkransen bij de banketbakker, dan ben je helemaal snel klaar. Maar de doe-het-zelvers hebben wel een bonus: pistachenootjes door het eiwitschuim, voor extra smaak en crunch, en het ziet er nog leuk uit ook. Dus misschien toch even zelf eiwit kloppen? Hoe moeilijk is het helemaal?

RECEPT Mini-pavlovaatjes met kiwi en pistache
Nodig voor 4 personen:

2 groene kiwi’s
2 gele kiwi’s (Sungold)
2 eiwitten
100 g suiker
125 ml slagroom
1 eetl gepelde pistachenootjes

Oven voorverwarmen op 125°C. Klop de eiwitten met de mixer stijf in een brandschone, vetvrije kom. Voeg tegen het eind de suiker toe en klop tot stijve pieken. Hak de pistachenootjes fijn. Schep 2/3 door het eiwitmengsel. Schep vier eilandjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi het resterende pistachehaksel erover. Bak 1 uur in de oven, zet de oven uit en laat rustig in de oven afkoelen (dit kan ook al van tevoren).
Klop de slagroom stijf (zonder suiker). Schil de kiwi’s en snij in plakjes. Maak er halve plakjes van als het grote kiwi’s zijn.
Leg de compleet afgekoelde meringues op 4 bordjes. Lepel er een dot slagroom erop. Parkeer de kiwiplakjes er groen-geel om en om zo elegant mogelijk bovenop.

TIP:
En wat doe je met die eidooiers? Lemon curd, banketbakkersroom, vanillesaus, hollandaisesaus, mayonaise of spaghetti carbonara mee maken.

SAMENWERKING: dit recept is gemaakt in het kader van een betaalde samenwerking met Zespri kiwi.
Alle overige kiwi-recepten op een rij:
• Kiwi-ijs met kokos
• kiwisalade met avocado, komkommer en basilicum
• Smeuïge kiwicake met amandelen
• Kiwi-drinkontbijtje met havermout
• Gemarineerde kipfilet met kiwisalsa

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Vegetarische bagel

Witte pizza (vega)

Gebakken schol met remoulade

Vorig bericht: « Pastinaaksoep (zonder maaltijdbox)
Volgend bericht: 10 x lekker East Devon »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Kinderkookboek ZPZ + schort € 32,99 € 27,49
  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN