Zullen we ‘m weer eens doen? Jaaa, we doen het gewoon. Mijn vrolijke paastaart met advocaatroom mag één keer per jaar uit de kast, en nu lijkt me wel het moment. Hij stond ooit in mijn inmiddels finaal uitverkochte kookboek Alles uit de Kast, maar ik heb het recept speciaal weer even opgesnord en online gezet, dus sla je slag het komende paasweekend.Het is een soufflé-achtige taart die eerst mooi rijst en vervolgens weer instort – maar dat maakt nu eens lekker niet uit, want we vullen de kuil gewoon op met heerlijke advocaatroom. Je weet wel, advocaat, dat ouderwets lepeldrankje dat doorgaans eveneens slechts één keer per jaar de kop opsteekt, zeker sinds lepelende omaatjes op familieverjaardagen een uitgestorven verschijnsel lijken te zijn. De echte levensgenieters maken ‘m zelf, en dat komt goed uit, want ook daar heb ik een recept van, maar gewoon in de winkel kopen mag natuurlijk ook.
En om het helemaal paas-achtig te maken bestrooien we de taart rijkelijk met paaseitjes, want daar kom je dezer dagen in om, toch? Alleen niet vergeten om de eventuele papiertjes er eerst af te peuteren…
En voor wie finaal over het linkje heengekeken heeft – ja, je zal ze de kost moeten geven – hierbij nog een keer het linkje rechtstreeks naar het recept van de chocolade-paastaart.
Maak er lekkere paasdagen van!