Koken met karin
Lekker Opscheppen!
Kookboek voor kinderen vanaf 8 jaar

Thaise loempiaatjes, gemarineerde kipkluifjes, zalmpakketjes uit de oven of brownietaart met kersen. Smaakt naar meer? Met de gerechten in dit kookboek maak je een verpletterende indruk op je ouders, vriendjes, opa en oma... De recepten zijn makkelijk om zelf te maken en zo lekker dat je gegarandeerd nog een keer mag koken! Klik hier voor een voorbeeldrecept.

Eetweetjes
Bovendien staan er allerlei leuke eetweetjes in het boek om iedereen aan tafel te verbluffen. Waarom zijn de bananen krom? Hoe eet je spaghetti? Waar komt rijst eigenlijk vandaan? Is slurpen nou wel of niet onbeleefd? Straks weet je alles! Maar ook: vrolijke groentemoppen om te lachen, knutsel zelf je eigen pastamannetje of maak een waggelende schildpad van een mandarijn.
Prijs!
Het boek is door Gourmand World Cookbook Awards 2009 uitgeroepen tot Best Geďllustreerde Kookboek van Nederland!
Met het boek ben ik intussen door het hele land gereisd op bezoek bij allerlei scholen, bibliotheken en boekhandels. En overal hebben kinderen flink helpen meekoken. Kijk bijvoorbeeld hier of hier.

GMT
Dit is een KINDERkookboek, dus de recepten zijn bewust vrij eenvoudig gehouden zonder al te veel poespas en allerlei smaken en ‘dingetjes’. Maar om het voor oudere kinderen en volwassenen wat op te leuken, staat er bij elk recept een GMT. Dat staat voor Grote Mensen Tip. Een tip om het gerecht een beetje anders te maken, wat spannender. Probeer het maar eens!

Te koop
Lekker opscheppen! is verkrijgbaar bij alle boekhandels in Nederland en België, via Bol.com of te bestellen (met handtekening en tekst of illustratie naar keuze!) via deze site. Prijs: 12,50 euro plus eventuele verzendkosten. Let op: de hardcover is uitverkocht, vanaf nu is het boek beschikbaar als goedkopere paperback met flappen. Vijfde druk.