Recente berichten
Gerijpt vlees proeven
Na al het gepraat over wel en niet gerijpt vlees tijdens ons rundercollege van slager Piet van den Berg raakt een mens nieuwsgierig. En hongerig. Smaakt gerijpt vlees nu echt anders, lekkerder? We togen ervoor naar het pittoresk-rustieke grill-restaurant De stad Rome in Warmond waar chef Fred ... lees verder...
Vlees rijpen: natte en droge methode
Globaal zijn er twee manieren om vlees te laten rijpen: nat rijpen, in vacuümgezogen plastic of droog rijpen, alias ‘op de wind'. Dat laatste klinkt rustieker dan het is, want het gebeurt niet zomaar ergens in de buitenlucht aan de waslijn, maar in een koelcel met behulp van een ventilator die koude ... lees verder...
Gerijpt vlees
Er is weer eens sprake van discrepantie tussen wat de consument wil en wat eigenlijk goed voor hem/haar is. De consument wil het liefst rood vlees, want koopt ‘op het gezicht'. En rood is vers. Hoe roder, hoe verser, hoe beter. Maar slager Piet van den Berg (en vele chefkoks met hem) gaan voor ... lees verder...
Kookboek Nigella Express
Ik vroeg me al af waarom van het onvolprezen programma Nigella Express (helaas vooralsnog alleen op de Engelse televisie - vanavond trouwens weer!) niet alle recepten op de website van Auntie Beeb stonden, maar dat mysterie werd snel opgelost: er hoort namelijk een boek bij. Natuurlijk! Dat ik daar ... lees verder...
Alles over het rijpen van rundvlees
Ik ben nog maar net bekomen van het eten van een enorme berg rundvlees. Afgelopen vrijdag was het weer eens tijd voor zo'n heerlijk educatief verantwoord culi-uitje, ditmaal naar de slagersvakschool in Rijswijk. Met een compleet peloton aan culinair journaille zaten we in een koelcelfrisse ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 480
- Pagina 481
- Pagina 482
- Pagina 483
- Pagina 484
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 553
- Ga naar Volgende pagina »