Recente berichten
Cyril Lignac
Mijn Franse vriend Hervé vroeg laatst of ik toevallig ooit gehoord had van die Engelse kok Jamie Oliver… Het moge duidelijk zijn: in Frankrijk is de Engelse culiwonderboy nog lang niet zo alomvattend doorgedrongen als in onze contreien. Maar in Frankrijk hebben ze hun eigen variant. Cyril Lignac ... lees verder...
Coeur de boeuf tomaten
De periode van strak en glad lijkt achter ons. Althans op tomatengebied. In Frankrijk was de gerimpelde tomaat laatst alom aanwezig. Maak kennis met de coeur de boeuf (spreek uit: ‘keur de buf') Vrij groot, met enige fantasie hartvormig te noemen (vandaar de naam), in kleur variërend van groen tot ... lees verder...
Chocoladethriller Bitter Zoet
Een chocoladethriller, jottem, dat leek me wel wat! In de debuutroman Bitter Zoet van Heleen Niele vertrekt de verveelde account manager Marit die zo graag wil ‘flirten en zinderen' een weekje naar Londen voor een chocoladecursus. Daar verzeilt ze in de armen van de woest-aantrekkelijke medecursist ... lees verder...
Geleisuiker
Mijn recente jamobsessie speelde zich gedeeltelijk af in Frankrijk. Maar gelukkig hebben ze ook daar geleisuiker. Sterker nog, daar hebben ze veel meer soorten dan hier. In de hypermarché vond ik geleisuiker van rietsuiker van Gelsuc (Au blond de canne). De gebruikelijke verhouding fruit-suiker is ... lees verder...
Confit de canard
Wil je eens heel deftig, maar toch supermakkelijk eten? Koop dan in de hypermarché een groot blik confit de canard. Als bijproducten van de foie gras zijn er in Frankrijk wagonladingen eendenpoten voorhanden. Die worden vaak via de oude techniek van konfijten geconserveerd. Het vlees wordt eerst een ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 491
- Pagina 492
- Pagina 493
- Pagina 494
- Pagina 495
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 553
- Ga naar Volgende pagina »