• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items
Bakken met Karin uitverkocht

Bakken met Karin

€ 11,00

Uitverkocht en helaas niet meer leverbaar!

Maar gelukkig is er nog wél mijn extra dikke Grote ovenhandboek; voor iets meer geld krijg je dan véél meer recepten, zowel hartig als zoet.

Uitverkocht

Categorie: Kookboeken
  • Beschrijving
  • Recensies

Na het dubbeldikke Handboek Oven verscheen er ook nog een mini-boekje, een handzame compilatie uit eerder verschenen kookboeken van mijn 40 ovenheerlijkste zoete bakrecepten. Ideaal cadeauboekje voor een schappelijke prijs, ware het niet dat het inmiddels is uitverkocht.

Heb je inspiratie nodig voor een theefeestje, verjaardagstaart of toetje? Wil je de show stelen met een grandioze dubbeldekkerpavlova of choco-inzaktaart met kaneelroom? Of gewoon even supersnel wat koekjes of taartjes bakken omdat er bezoek op de stoep staat? Taart, cake, tulband, plaatkoek, muffins, brownies, blondies, cakejes, madeleines, koekjes: je vindt alles lekker makkelijk bij elkaar in Bakken met Karin. Met mijn vaste motto ‘Kleine moeite, groot effect’ help ik je om de heerlijkste baksels uit de oven te toveren, ook als je niet zo’n bakdiva m/v bent. En uiteraard alles zonder pakjes en zakjes.

Bovendien is het ook nog eens een buitengemeen schappelijk geprijsd: slechts € 9,95. Een fijn cadeauboekje dus om je vrienden, familie, collega’s en wat dies meer zij eens kennis te laten maken met mijn recepten. Of je moeder natuurlijk, want hij verschijnt als het goed is op 20 maart, ruim op tijd voor moederdag.

ho-4zoet

 

BOEKINFO:

Auteur: Karin Luiten
ISBN 9789046816479
Gebonden, 60 pagina’s
Art direction: Freddy Vermeulen
Fotografie: Harold Pereira
Uitgeverij Nieuw Amsterdam
1e druk: maart 2014

Recensies

Felix Wilbrink/De Telegraaf: Met een rode strik
En keer op keer daagt [Karin] de luie voedingsindustrie uit om toch vooral eens uit te leggen waarom ze zoveel rommel in hun pakjes proppen. Schone recepten. Ook, ja het kan dus, voor de beroemde roze koek.
Lees hier het complete artikel.

Puck Kerkhoven/Brabants Dagblad (o.a.): Het gaat wel lukken
Karin kent de gevoelige punten in het bakproces en waarschuwt van tevoren. Bovendien zijn de recepten niet al te gecompliceerd en tijdrovend, dus ook geschikt voor mindere bakgoden en -godinnen. Karin geeft je het gevoel dat het wel gaat lukken. Ik ga haar koekjes, perzikkruimeltaart en boterkoek met gember en sinaasappel zeker proberen. Dé blikvanger in dit bakboek is een dubbeldekkerpavlova met aardbei. ‘En nu’, zoals Karin zegt, ‘allez hop, aan de bak!’

Culy.nl: Fijn bakboekje
Karin Luiten heeft weer een fijn boekje uitgebracht met 40 supermakkelijke, zoete succesrecepten voor de oven. De prijs is erg fijn; dat maakt dit het ideale cadeautje voor elke bakvriendin. Uiteraard zijn alle recepten zonder pakjes en zakjes. Dus weg met de bakmix, hierrr met de bloem en boter!
Lees hier het complete artikel.

Joke Boon/Boonappetite: Overheerlijke recepten
Behalve klassiekers bevat dit boek ook recepten met een dikke knipoog naar die klassiekers. De recepten zijn heel duidelijk beschreven. En ze zijn beproefd. Alle mogelijke mislukmomenten zijn er uitgehaald. Ook worden er talloze tips gegeven, waar je wat aan hebt. Bakken met Karin bevat overheerlijke recepten, die ik allemaal wil maken.
Lees hier het complete artikel.

Denise Kortlever/TLT/The Little Things: Voor iedere thuisbakker
Ook dit boek staat weer vol met Karin’s herkenbare nuchterheid en concrete advies. Over walnoten fijnmalen bijvoorbeeld (“gruis met hier en daar een bonkje”), mandarijnen schoonboenen om het waslaagje te verwijderen (“ach, echt schadelijk is het nu ook weer niet”) en het bereiden van muffindeeg (“alleen even huphup omscheppen”). Dat zijn nog eens geruststellende woorden waar iedere thuisbakker iets mee kan.
Lees hier het complete artikel.

Culinette: Recepten om allemaal een keertje te maken
Erg handig om 40 ovenheerlijke recepten in één boekje bij elkaar te vinden. Nooit meer piekeren en bladeren waar nu ook alweer die inmiddels beroemde roze koeken staan. De kardemomspritsjes zijn zo gevonden. Amaretti, Cantuccini, Zebramakroontjes en Amandelkrullen staan zusterlijk naast elkaar. Gewoon 40 recepten die je eigenlijk allemaal een keertje moet maken.
Lees hier het complete artikel.

Antoinette Vermeer/Eerst Koken: Helder en lekker kordaat
Ik ben een fan van Karin. Karin’s recepten blinken gewoon uit in eenvoud en duidelijkheid. Je hebt nooit een waslijst aan ingrediënten nodig, de instructies zijn ook te snappen voor kookklunzen, en de gerechten passen erg in mijn straatje. Simpel, maar goed. En dan heeft ze nu een bakboek. De opmaak is als voorheen: fris, eenvoudig en duidelijk. De tips staan in de zijlijn, maar ook in de tekst, waar verder geen woord teveel in staat. Neem nou deze zin voor een taart: “Doe het deeg erin, inclusief opstaand randje, snij op maat. Niet te krap, het krimpt.” Dat klinkt lekker kordaat, toch? Ik heb wel eens recepten gelezen, die hebben voor deze instructie alleen al een alinea van 15 zinnen nodig. Kortom, het boek is zo helder dat zelfs de beginnende bakker er mee aan de slag kan.
Lees hier het complete artikel.

Vegatopia: Vierenhalve ster
Geen dikke pil, maar een handzaam formaat, dat ook gemakkelijk open blijft liggen op het aanrecht. 40 recepten om van te watertanden. Zo op het eerste oog zijn alle recepten echt goed te doen, zelfs voor iemand als ik zonder al te veel ervaring met bakken. De stappen zijn duidelijk beschreven en in de kantlijn staan nog nuttige extra tips. Er komen een behoorlijk aantal klassiekers voorbij, zoals tompoezen en roze koeken. Leuk om die eens zelf te kunnen maken in plaats van ze te kopen. De bijbehorende foto’s zijn mooi en maken dat je echt trek krijgt. Kortom, een fijn boekje voor de ervaren en onervaren bakker.
Lees hier het complete artikel.

Nanette Booij/Eet Echt Eten: Bakken met Karin een feestje
Makkelijke en heel belangrijk, goed geschreven recepten. Opvallend is het grote aantal klassiekers uit de Nederlandse baktraditie: roze koeken, tompoucen, boterkoek, spritsen. Recepten die je eigenlijk nauwelijks meer tegenkomt maar die zeker de moeite waard zijn om in ere te houden, of te herstellen. Het tweede wat opvalt is het gebruik van kruiden en specerijen. Klassiekers krijgen zo een ander, fris tintje. Boterkoek met gember, kardemomspritsjes, koekjes met oranjebloesemwater, lavendelmadeleines en dadels in de apple crumble. Voor de prijs hoef je het niet te laten, voor € 9,95 krijg je 40 ideeën voor een middagje keuken. Een koopje!
Lees hier het complete artikel.

Kelly Bennis: Eenvoudige en toch goddelijke recepten
Karin Luiten gaat gestaag door met het uitbrengen van heerlijke kookboeken. En dat vinden wij helemaal niet erg. Wederom een heerlijk boekje en erg geschikt om cadeau te geven. Geen gepiel, maar eenvoudige en toch goddelijke recepten die ook iedere bakkluns kan maken. € 9,95 (!). Zo goedkoop zie je kookboeken nog zelden.
Lees hier het complete artikel.

Nederlands Dagblad: Lekker nuchtig en praktisch
De nonchalante stijl is kenmerkend voor Luiten. Ze blijkt vooral een praktische koker te zijn die niet te moeilijk wil doen. Met zo’n uitgangspunt kan iedereen uit de voeten. Dat geeft al snel genoeg zelfvertrouwen om daadwerkelijk aan de slag te gaan met haar recepten. Heerlijk.
Lees hier het complete artikel.

De kokende student: Fijn boekje, dun en niet duur
In Parijs maakte ik de roze koeken, om mijn Erasmusvrienden iets typisch Hollands te laten proeven. Het werd de favoriet van iedereen, en ik moest ze steeds weer maken. Een fijn boekje dus, dun en dus niet duur.
Lees hier het complete artikel.

Voedselhistorica Lizet Kruyff: Wat een verschil met de 18de eeuw
Karin beschrijft ieder recept stap voor stap, met een heldere ingrediëntenlijst. Zo kan het niet mislukken, ook al ben je niet zo’n ervaren thuisbakker. Handige basiskennis en ook fijn: zoeken op ingrediënt of recept. En natuurlijk hoe warm de oven moet zijn. In de 18de eeuw deden ze daar nog niet aan.
Lees hier het complete artikel.

Edith Dourleijn/Koken.blog: Met een leuke twist
Bakken met Karin is een leuk bakboekje met een fijne mix aan eenvoudige en snelle recepten en baksels die wat meer tijd en aandacht vragen. Uit de vele tips blijkt dat Karin de recepten meermaals gemaakt moet hebben, waarmee de kans dat ze zullen mislukken me echt heel klein lijkt!
Lees hier het complete artikel.

Brutsellog: Het rode boekje
Het [rode] boekje wat thuis hoort in de keuken, net als het groene boekje thuishoort bij iedereen die iets met de Nederlandse taal doet. Leerzaam, eigenlijk wil je geen enkel boek van deze ‘rode boekjes’ serie missen. Er staat dan ook al een heel rijtje in mijn kookboekenkast. Met dit boekje krijg je weer zin om te bakken. De basiskennis is onmisbaar en dat staat sowieso in Bakken met Karin. Bakken met Karin is zo’n boekje wat je graag cadeau geeft.
Lees hier het complete artikel.

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN