• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items
De Zoete Oven

De Zoete Oven

€ 26,99

Het 22e kookboek van Koken met Karin. Een bakboek met 99 koekjes, cakes, taarten en toetjes. Nu al 3e druk!

Auteur: Karin Luiten
Prijs: € 26,99
Gebonden, 240 pagina’s met leeslint
Uitgeverij Rood

Bestel hier een persoonlijk gesigneerd exemplaar, plus eventueel een speciale erin geschreven boodschap en/of illustratie naar eigen wens.

Categorie: Kookboeken
  • Beschrijving
  • Recensies

Het 22e kookboek van Koken met Karin is dit keer een bakboek, getiteld De zoete oven. Nu al derde druk!

Want als jarenlang strijder tegen de pakjes en zakjes is het me een doorn in het oog: mix voor appelkruimeltaart of marmercake, mix voor boterkoek of bananenbrood, je kunt het zo gek niet verzinnen, of er bestaat een bakmix voor. Maar die heb je helemaal niet nodig. De magie van de oven is nu juist dat je met bloem, boter, suiker en eieren de hele wereld bij elkaar bakt.

Als dé antipakjeskoningin van Nederland schreef ik daarom De zoete oven. Een basisbakboek met 99 verschillende cakes, taarten, toetjes en koekjes. Van verslavend knapperige havermoutkoekjes tot een fraaie citroentulband met basilicum en van een verleidelijke mokka-chocoladetaart tot zelfs een super easy bruidstaart. Een hoofdstuk ‘klein spul’ is er ook, met dingen als cakejes, muffins, soesjes en rondo’s. Desserts uit de oven mogen uiteraard ook niet ontbreken, want een dag zonder toetje is een dag niet geleefd, nietwaar? Plus een heus decemberhoofdstuk vol sint- en kerstlekkernijen. Alle recepten vallen in de categorie ‘kleine moeite, groot effect’, dus je wilt meteen alles gaan maken. Geschikt voor last-minute visite, een verjaardag of high tea, trakteren op de zaak of gewoon een druilerige dinsdagmiddag. Voor zowel beginnende thuisbakkers als ervaren bakfanaten. Ik tekende zelfs een hele serie handige beslisbomen om je te helpen in geval van keuzestress. Dus wat houdt je nog tegen? Aan de bak!

SAMENGEVAT:
* 99 foolproof bakrecepten
* zonder pakjes & zakjes
* koekjes, cake, taarten, klein gebak, toetjes, sint- en kerstversnaperingen
* met goed verkrijgbare ingrediënten
* met veel duidelijke uitleg, ook voor onervaren bakkers
* vol praktische tips en variatiesuggesties

BOEKINFO:
De zoete oven – 99 makkelijke koekjes, taarten & toetjes
Tekst en illustraties: Karin Luiten
Fotografie: Harold Pereira
Styling: Mirjam van der Rijst
Vormgeving: Linda Sier
Redactie: Willemijn Visser
Uitgeverij Rood
ISBN 9789083334028
€ 26,99
Gebonden met leeslint
1e en 2e druk: 16 september 2025
3e druk: november 2025

Recensies

Een greep uit de artikelen die intussen verschenen over dit boek.

EW MAGAZINE: Het geheime recept achter de kookboeken van Karin Luiten
Hoe is het allemaal zo gekomen? Over Karins twintigjarig kookboekschrijverschap, haar strijd tegen pakjes en zakjes, het succes van haar kookboeken en waarom ze haar eigen uitgeverij ben begonnen. Lees hier het hele interview.

Reformatorisch Dagblad: Al 20 jaar in de keuken
Over Karins nieuwe bakboek, het tweede boek dat ze uitgeeft via haar eigen uitgeverij. Over leeslintjes, over thuiswerken en over boeken inpakken met vriendinnen. Over haar anti-pakjes&zakjesmissie en tóch een blij imago, over toegankelijk zijn zonder door de knieën te gaan, over alles wat al een keer is misgegaan en over geroosterde biet met hopseflops.
Lees hier het hele interview.

Dagblad van het Noorden: Dit boek hoort naast de oven
Geen ingewikkelde dikdoenerij, maar met ingrediënten die iedereen kan vinden. Karin zoekt altijd naar de makkelijkste manier om iets te doen én hoe je mensen behoedt voor mislukkingen. Alles op de gebruikelijke heldere manier uitgelegd, met veel tips. Precies het boek dat naast de oven behoort te staan.
Lees hier de hele recensie.

Jonah Freud/Het Parool: Simpele recepten met tips
Een van de 10 beste kookboeken van deze herfst. Met dit boek kan iedereen, vanaf een jaar of 12, aan de slag. Simpele recepten, tips in de kantlijn en bij elk recept de tijd die je ermee kwijt bent. Een leuk en vooral overzichtelijk bakboek.
Lees hier de hele recensie.

Kookboekennieuws: Zeer maakbaar met gulle tips
Een heel fijn boek met oogstrelende foto’s en zeer maakbare recepten, waarmee je heel veel mensen blij kunt maken. Niet in de laatste plaats jezelf. Met recepten die heel erg te doen zijn. Met eerlijke ingrediënten, zoals boter en suiker én met tips. En lees vooral steeds de gulle tips in de kantlijn van elk recept. Dat kunnen variatietips zijn, bewaartips, decoratietips etc. Erg leuk aan dit boek is dat je de te verwachten keuzestress kunt vermijden door de ‘beslisboom’ te raadplegen.
Lees hier de hele recensie.

Over Eten Gesproken: Watertanden
De zoete oven maakt bakken laagdrempelig en leuk. En alles is even toegankelijk. Het hele boek straalt plezier uit en je krijgt direct zin om aan de slag te gaan. De recepten zijn overzichtelijk en de foto’s doen je watertanden. Bij elk recept denk je: ohhh, dit wil ik! En hoe fijn: iedereen kan de recepten maken.
Lees hier de hele recensie.

Lauriekoek: Heerlijk bakboek
Een heerlijk bakboek met baksels waarvoor je dus geen halve dag of een weekend hoeft uit te trekken. Als je snel een koekje voor bij de koffie wil maken vind je in dit kookboek een keur aan recepten. Als je een indrukwekkend dessert wil maken met kerst ook en alles daar tussenin. Alles in die duidelijk stijl die bij de kookboeken van Karin hoort en waarmee gevorderden, maar ook zeker beginners uit de voeten kunnen.
Lees hier de hele recensie.

Joke Boon/Trouw: Water in de mond
Na een gedegen uitleg over wat je nodig hebt om te bakken en wat algemene baktips volgen heerlijke recepten voor koekjes, cake, taart, klein spul (scones, madeleines, de soespouce), toetjes, feestdagen en basisrecepten. Alles wat erin staat deed mij het water in de mond lopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Karin weet raad. Zelfs als je niet weet wat je moet kiezen, omdat alles uit dit boek je lekker lijkt.
Lees hier de hele recensie (met recept)

My happy kitchen: ik ben fan
Hiermee kan zowel de beginnende als meer ervaren bakker zijn lol op! Ieder recept is eenvoudig te volgen en gemaakt met ingrediënten die gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Grappig detail: ieder hoofdstuk heeft een geillustreerde beslisboom, om je te helpen kiezen uit de recepten. Ik ben fan.
Wist je dat ik in januari 2014 dit blog begonnen ben door het eerste kookboek van Karin Luiten? Door haar ‘Koken met Karin zonder pakjes en zakjes’ gooide ik al snel de pakken wereldgerechten van Knorr uit mijn winkelmandje. Zelf maken was zoveel leuker en lekkerder!
Lees hier de hele recensie (met recept)

Grazia: Met speels gemak
Wie zoet is krijgt lekkers, dat weten we allemaal. Maar Karin Luiten weet precies hoe je met speels gemak de lekkerste baksels op tafel zet. Extra leuk: het decemberhoofdstuk vol baksels waarmee je tijdens de feestdagen de show steelt.

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN