• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items
Zónder pakjes & zakjes 2

Zónder pakjes & zakjes 2

€ 20,00

Uitverkocht en helaas niet meer los leverbaar!

Maar wél nog verkrijgbaar als onderdeel van mijn dubbeldikke, geheel opnieuw vormgeven verzamelbundel De makkelijke keuken (voorheen: Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek). Dus geen paniek.

Uitverkocht

Categorie: Kookboeken
  • Beschrijving
  • Recensies

laatste nieuws

Dit intussen uitverkochte boek was een vervolg op het eerste deel uit 2010. Deze twee delen zijn daarna samengevoegd in de verzamelbundel: Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. En die kreeg in 2020 een compleet nieuwe jas onder de nieuwe titel De makkelijke keuken. Dat boek is uiteraard nog wél te koop.

Instant aardappelpuree, soeppoeder vol zoete en zoute smaakversterkers, hutspot uit een potje, koekjes met palmolie en sojabonenpoeder, voorverpakte maaltijdsalades met een houdbaarheid van drie maanden. Allemaal nergens voor nodig. Gelukkig bewijst het succes van Koken met Karin Zónder pakjes & zakjes 1 dat de tijden zijn veranderd! Op veler verzoek is er nu een vervolg in boekvorm, uiteraard gevuld met allemaal nieuwe recepten. Overigens zijn boek 1 en 2 los van elkaar te gebruiken, er zit geen verplichte volgorde in.

zpz2-1

Zónder pakjes & zakjes 2 staat weer boordevol populaire kant-en-klaargerechten, alleen dan dan gewoon zelfgemaakt. Want al die pakjes en zakjes beloven gemak en tijdwinst, maar zijn in doe-het-zelfversie meestal net zo makkelijk en snel, en nog lekkerder ook. Pakjes zitten bovendien vol onbegrijpelijke zaken als maltodextrine, gehard plantaardig vet, gemodificeerd maïszetmeel, smaakversterkers, verdikkingsmiddelen en kleurstoffen plus niet te vergeten onbetamelijk veel zout en suiker. En dan moet je ook nog de belangrijkste ingrediënten er steevast zelf bij kopen, zoals bij het illustere voorbeeld ‘Oma’s pannetje met kip, prei en champignons’ waarin van alles zit, behalve… inderdaad.

rij pakjes

Met dit boek kun je meteen aan de slag, zoals altijd onder het motto ‘Kleine moeite, groot effect’. Van goulashsoep tot lekkere stamppotjes, van boeuf stroganoff en kip tandoori tot Mexicaanse wraps, van vegetarische jus en whiskycocktailsaus tot roze koeken, oma’s appelkruimelcake en zelfs pindakaas en Nutella. Koken met Karin staat voor de maakbare keuken: makkelijk, snel, gezond en lekker! Wederom met fraaie foto’s van Harold Pereira en illustraties van Karin zelf.

zpz2-2

Laat je trouwens niet misleiden door de volksmondbenaming ‘antipakjesboek’. Dit boek is helemaal niet zo anti. Integendeel, het gaat juist over pro-koken. Over heerlijke dingen maken, zonder al te veel gedoe. Over gniffelen hoeveel gekkigheid er in de winkel te koop is. Over jezelf verbazen hoe makkelijk het eigenlijk is om te toveren met verse, voor iedereen herkenbare ingrediënten. Kortom, over gewoon lekkere borden met écht eten, helemaal zelfgemaakt. Niet alleen in het weekend met zeeën van tijd en bezoek op de stoep, nee, ook gewoon door de week. Want lekker eten, dat hoort élke dag.

zpz2-3

BOEKINFO:
Auteur: Karin Luiten
ISBN 9789046815571
Gebonden, 160 pagina’s
Artdirection & vormgeving: Freddy Vermeulen
Receptfotografie: Harold Pereira
Uitgeverij Nieuw Amsterdam
Voor het eerst verschenen in september 2013 -uitverkocht in 2022.

Meer lezen? Ga naar de tiendelige serie Hoe Schrijf Je Een Kookboek.

Let op: dit boek is dus uitverkocht. Maar de recepten leven voort in mijn dubbeldikke (en geheel opnieuw vormgegeven) verzamelbundel, getiteld De makkelijke keuken.

Recensies

Felix Wilbrink/De Telegraaf: Omdat simpel het aller-lekkerst is
Opnieuw een verzameling recepten die niet mis kunnen, die snel te maken zijn. Die vers zijn zonder nare smaakmakers of andere ellende. Ik bladerde door al die handige recepten van haar, echt, iedereen kan koken met dit boek.
Lees hier en hier de twee artikelen.

Boonappetite.nl: Fijne recepten die kloppen
De recepten van Karin deugen, de beschrijving is duidelijk en stapsgewijs en alles is beslist meerdere malen gekookt en getoetst en beproefd en dat merk je als je er uit gaat koken. Maar wat nu vooral zo knap is, is dat de titel écht op de inhoud slaat. Dit is een eigen invulling van al die snel klaar maaltijden die je in zakjes en pakjes in de supermarkt vindt. Al de populaire gerechten kun je aan de hand van Karin haar recepten gewoon zelf maken. Dat levert niet alleen een veel smakelijker eindresultaat op, maar ook de voldoening van het zelf maken.
Lees hier het complete artikel.

Vrij Nederland: 1 van de 40 Belangrijkste Kookboeken van 2013
Wie kan de thuiskok beter het zelfvertrouwen teruggeven dan een breed lachende, in het rood gestoken Karin Luiten? Dit is haar tweede anti-pakjesboek, vriendelijk en fris ogend, met de voor haar kenmerkende geinige illustraties. De gerechten zijn uiterst toegankelijk en foolproof en bieden veel duidelijke tips. Het meest verrassend zijn de gerechten die we écht alleen als supermarktvoedsel kennen: ketchup, roze koeken, pindakaas en bounty’s.

Culy: Uniek en origineel
De recepten zijn heel goed thuis te maken en geven een gegarandeerd succes aan tafel. Het boek is lekker handig ingedeeld op Soep, Saus, Salades, Pasta, et cetera. Er is zelfs een categorie ‘Broodbeleg’ zonder zakjes. En pakjes. En wat ons iedere keer weer blij maakt, zijn de vrolijke illustraties die Karin zelf bij haar recepten tekent. Uniek en zo origineel!
Lees hier het complete artikel.

Vegatopia: Leuk, duidelijk en zonder wijzend vingetje
Verrassend genoeg is het boek heel vegetariërvriendelijk. Want al die kant en klare gerechten zijn vaak natuurlijk helemaal niet vegetarisch. Dus verzon ze gewoon zelf lekkere gerechten. Originele gerechten ook, omdat Karin nooit letterlijk de pakjesversie van een gerecht kopieert, maar er vaak een leuke twist aan geeft. In het register zijn de vegetarische gerechten met een V-tje aangeduid. Ze wil in dit boek laten zien dat het heel gemakkelijk is om zelf een gerecht met losse, herkenbare ingrediënten te maken, zonder dat je daarvoor uren in de keuken moet staan. En dat is haar uitstekend gelukt.
Lees hier het complete artikel.

Culinette: Maakbare heerlijkheden voor iedere kok
Dit boek is een bijzonder boek. Niet alleen vanwege de heerlijke recepten maar ook omdat Karin nu eens goed uitlegt dat zij helemaal niet zo anti-pakjes is maar veel meer pro-koken. En zo is het precies! Het is hartstikke goed om mensen die denken dat je met pakjes en zakjes lekker en snel kunt koken te laten zien dat het ZP&Z net zo snel maar vooral veel lekkerder kan. Samen met ZP&Z-1 en het Handboek Oven van Karin heb je voor hele lange tijd inspiratie in huis.
Lees hier het complete artikel.

Koken.blog: Neerlands productiefste kookboekenschrijfster
Bij de boekpresentatie werden we uitgenodigd twee hapjes van de rondgaande schalen te nemen. Of we het verschil proefden? Duidelijk! De schalen bevatten namelijk hapjes die waren gemaakt met pakjes, zakjes, potjes, blikjes en andere nagenoeg kant-en-klaar spul, en Karins eigen verse tegenhanger ervan. Doe het zelf ook eens! Neem je favoriete gerecht waarvoor je gebruik maakt van een pakje of zakje. En maak dat nu eens helemaal zelf, met behulp van een van de kookboeken van Karin.
Lees hier het complete artikel.

TLT-thelittlethings: Boek voor in het kant-en-klaarschap
Naast haar kenmerkende illustratiestijl valt ook Karin’s nuchtere en bemoedigende advies weer op. Geen thuiskok hoeft te wanhopen, want Karin voorziet alle recepten van precieze instructies en adviezen. Karin legt bovendien uit wat de reden is van bepaalde handelingen. Handig, want zulke achtergrondinformatie maakt elke kok zelfverzekerder. Wat mij betreft ligt dit boek voortaan in het kant-en-klaarschap van alle supermarkten. Zodat iedereen die geneigd is naar zakjes instant aardappelpuree en gekke maaltijdmixen te grijpen, ziet dat het ook anders kan. En heel veel lekkerder bovendien!
Lees hier het complete artikel.

Uit Pauline’s keuken: Meteen zin om de keuken in te duiken
Basic recepten die je zonder al te veel moeite thuis kunt maken. Ik hou er van, koken moet leuk zijn, niet te ingewikkeld en vooral heel lekker. Door de illustraties krijgt het een boek een speelse uitstraling. Daarnaast staan er ook veel foto’s in het boek. Een leuke aanwinst voor mijn boekenkast en ik heb meteen zin om de keuken in te duiken.
Lees hier het complete artikel.

Nederlands Dagblad: De kans om pudding terug te claimen van Mona en de pastasaus van Honig
Gewoon écht zelf koken, dat doe je met Karin Luiten. Geen pakjes poeder of zakjes kant-en-klaar, en al helemaal geen potjes of magnetronkwakjes. Moeilijk? Welnee! Om diegenen te ondersteunen die na de black-out van twee generaties weer hun eerste wankele schreden op het pad van het zelf koken zetten, heeft Luiten overzichtjes opgenomen van wat er allemaal in kant-en-klare maaltijden, sausje, mixjes en panklare aardappelpartjes zit. Inzichtgevend, vooral de wetenschap dat werkelijk overal zetmeel en suiker in zijn verwerkt.
Lees hier (tegen betaling) het complete artikel.

Janny van der Heijden/Leids Dagblad: Lekker en gezond
Met Karins heldere uitleg, vele tips, overzichtelijke recepten en leuke illustraties kan iedereen (leren) koken.

Leestafel.info: Een leeskijkkookboek
Opnieuw een fantastisch kookboek zoals we inmiddels gewend zijn van Karin. Door haar enthousiasme en duidelijke uitleg krijg je gelijk zin om van alles uit te proberen. Dit wordt weer een van mijn favoriete en veelgebruikte kookboeken, dat weet ik nu al. Wat ik persoonlijk zo leuk vind is de combinatie van haar commentaar bij haar eenvoudige maar zeer smakelijke recepten en haar grappige, eigengemaakte illustraties. Het is meer een leeskijkkookboek.
Lees hier het complete artikel.

De voedzame keuken: Vermijd rotzooi in je eten
Gezonde voeding begint bij het vermijden van zoveel mogelijk rotzooi in je eten. Karin Luiten weet daar wel antwoord op. Het is een handzaam boek waar mooie foto’s worden afgewisseld door de door Karin zelf getekende illustraties. Ieder hoofdstuk begint met een serie illustraties van allerlei pakjes en zakjes met daarbij een ingrediëntenlijst, altijd weer bizar om te zien wat ze er allemaal instoppen om het ergens op te doen lijken…! In een paar rake zinnen ontneemt ze eenieder de botervrees, een pleidooi vóór boter en tegen margarine. Ook erg leuk is het ‘anti-kipfilet-kiphoofdstuk’.
Lees hier het complete artikel, inclusief tips voor het vervangen van o.a. tarwebloem en suiker.

Chicklit.nl: 5 hartjes
Wat ik zo fijn vind aan dit boek is dat er naast hele lekkere recepten ook heel goede kooktips bij staan. Wat mij betreft is de Koken met Karin-serie een blijvertje. Ik wordt er erg blij van en heb het gevoel dat ik op een simpele manier echt iets leer over koken en gezonde voeding. Dit klinkt nu allemaal heel saai en verantwoord, maar hé wanneer je op een gezonde manier Bounty’s tropische choco-kokosversnaperingen kan maken ga je toch niet meer naar de super voor kant en klaar? Jummy Jummy in my tummy!
Lees hier het complete artikel.

Kelly Bennis: Druk leven maar toch heerlijk eten
Wederom een heerlijk boek van Karin, met snelle, eenvoudige gerechten, bomvol smaak. En allemaal te maken met gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten. Echt een aanrader, ook ideaal als je een druk leven hebt maar toch heerlijk wilt eten. Erg veel recepten zijn vegetarisch of er staan tips bij om ze vegetarisch te maken. Én er is dus zelfs een vegetarisch hoofdstuk! De overige recepten zijn meestal eenvoudig aan te passen voor een gerecht zonder vlees of vis.
Lees hier het complete artikel.

De kokende student: Perfect voor een kokende student
Karin Luiten is fel tegen pakjes en zakjes: stelt terecht dat je die troep helemaal niet nodig hebt om lekker te koken. Als alternatief schrijft ze lekkere recepten die ook nog eens makkelijk te maken zijn: perfect voor een kokende student. Ook financieel handig voor de student, want feitelijk betaal je alleen voor een kartonnen doosje, zout en e-nummers. En voor aanwijzingen hoe je iets maakt, maar daar heb je nu dus Karin voor.
Lees hier het complete artikel.

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN