• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 januari 2006

Chocoladetaart met frambozen

(8 punten)

Bereiden: 25 minuten
In de oven: 30 minuten
Wachttijd (afkoelen): 30 minuten (of langer)

Met een chocoladetaart maak je iedereen gelukkig. Zeker als hij ook nog gevuld is met heerlijke friszoete frambozenjam. Chocola en sinaasappel vormen een klassiek duo, net als chocola en abrikozen (denk aan de Sachertorte) maar ook chocola en frambozen geven samen een heel verrassend resultaat. Je maakt de taart helemaal af met een mooi glimmend laagje chocoladeglazuur.

Nodig:
5 eieren
100 g zachte boter
100 g suiker
100 g extra pure chocola
100 g bloem
1 flinke tl bakpoeder
zout
150 g frambozenjam
Chocoladeglazuur: 100 g pure chocola + 1 dl slagroom (of 1 zakje chocoglazuur Dr. Oetker)
handje frambozen of roze/rode snoepjes (garnering)

  1. Oven voorverwarmen op 180°C.
  2. Beboter een springvorm (Ø 22 cm) en bestrooi met wat bloem.
  3. Laat de chocola smelten in de magnetron of au-bain-marie.
  4. Splits de eieren en doe eigelen en -witten in twee aparte kommen.
  5. Klop met de mixer de eigelen samen met de zachte boter en de suiker tot een mooie luchtige zachtgele massa.
  6. Roer de chocola erdoor.
  7. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en schep ze voorzichtig erdoor.
  8. Zeef bloem, bakpoeder en zout boven de kom en schep alles luchtig door elkaar.
  9. Bak de taart in de oven in 30 minuten gaar.
  10. Laat de taart even afkoelen (niet op de tocht). Of maak de taart een dag van tevoren en bewaar in plasticfolie.

Afwerking:

  1. Snij de taart doormidden en klap open.
  2. Roer de frambozenjam los en verdeel over de onderste taarthelft.
  3. Leg de bovenste helft er weer op.
  4. Vul eventuele ‘kraters’ in de bovenkorst op met wat jam.
  5. Chocoladeglazuur: smelt de stukjes chocola en slagroom al roerend in een steelpan, of verwarm het zakje glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet over de taart.
  6. Garneer de bovenkant met wat verse frambozen of snoepjes zolang het glazuur nog vochtig is.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Spinaziepasta uit de oven

Orzo met kip en spinazie

Aspergesoep met zoete aardappel

Vorig bericht: « Witte kool uit de wok met pinda-kokossaus
Volgend bericht: Kip met gele paprika en sesam uit de wok »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN