(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
Wachttijd: 15 minuten (marineren)
Een makkelijk wokgerecht in mooie goudgele tinten: gemarineerde stukjes kip, dunne reepjes paprika en knapperig geroosterde sesamzaadjes.
Nodig:
400 g kipfilet
2 gele paprika’s
1 el sesamzaadjes
1 knoflookteen
stukje verse gember (± 3 cm)
1 Spaanse peper
3 tl maïzena
2 el ketjap manis (zoete sojasaus)
2 el sesamolie
plantaardige olie om te bakken
versgemalen zwarte peper
- Snij de kipfilet in reepjes en bestrooi met 2 tl maïzena.
- Roer ketjap, sesamolie en zwarte peper door en laat de kip hierin een kwartier marineren.
- Los 1 tl maïzena op in een half kopje water.
- Hak de knoflook, gember en Spaanse peper (zonder zaadjes) fijn.
- Snij de paprika in dunne reepjes.
- Rooster de sesamzaadjes goudbruin in de hete wok (zonder olie).
- Haal ze uit de wok en bewaar in een kommetje.
- Verhit een beetje olie in de wok. Bak de knoflook, gember en Spaanse peper eventjes aan.
- Roer de reepjes kip er doorheen en bak ze 1 minuut.
- Haal ze uit de wok en bewaar in een diep bord.
- Verhit nog een scheutje olie en voeg de paprikareepjes toe.
- Wok tot ze zacht zijn.
- Doe de kip terug in de wok.
- Voeg het halve kopje water met maïzena toe en laat even pruttelen.
- Schep de sesamzaadjes erdoor.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!