De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 januari 2006

Kip met gele paprika en sesam uit de wok

(4 personen)

Bereiden: 15 minuten
Wachttijd: 15 minuten (marineren)

Een makkelijk wokgerecht in mooie goudgele tinten: gemarineerde stukjes kip, dunne reepjes paprika en knapperig geroosterde sesamzaadjes.

Nodig:
400 g kipfilet
2 gele paprika’s
1 el sesamzaadjes
1 knoflookteen
stukje verse gember (± 3 cm)
1 Spaanse peper
3 tl maïzena
2 el ketjap manis (zoete sojasaus)
2 el sesamolie
plantaardige olie om te bakken
versgemalen zwarte peper

  1. Snij de kipfilet in reepjes en bestrooi met 2 tl maïzena.
  2. Roer ketjap, sesamolie en zwarte peper door en laat de kip hierin een kwartier marineren.
  3. Los 1 tl maïzena op in een half kopje water.
  4. Hak de knoflook, gember en Spaanse peper (zonder zaadjes) fijn.
  5. Snij de paprika in dunne reepjes.
  6. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in de hete wok (zonder olie).
  7. Haal ze uit de wok en bewaar in een kommetje.
  8. Verhit een beetje olie in de wok. Bak de knoflook, gember en Spaanse peper eventjes aan.
  9. Roer de reepjes kip er doorheen en bak ze 1 minuut.
  10. Haal ze uit de wok en bewaar in een diep bord.
  11. Verhit nog een scheutje olie en voeg de paprikareepjes toe.
  12. Wok tot ze zacht zijn.
  13. Doe de kip terug in de wok.
  14. Voeg het halve kopje water met maïzena toe en laat even pruttelen.
  15. Schep de sesamzaadjes erdoor.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Vis in rodewijnsaus

Knabbelwortels uit de oven

Lemon curd

Vorig bericht: « Chocoladetaart met frambozen
Volgend bericht: Quiche lorraine »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN