• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

10 oktober 2018

Citroentoetjes met vlierbloesem

Deze zalige toetjes komen uit het gisteren besproken boek Oh baby! en zijn universeel geschikt voor jong en oud, man of vrouw, zwanger of niet. Ze hebben maar één bezwaar: ze zijn wel heel erg petieterig. Dus maak gerust de dubbele hoeveelheid. Het enige wat ik heb aangepast is de hoeveelheid room: in het oorspronkelijke recept staat 240 ml en dat is nét geen heel bekertje, dus wat doe je dan met de rest? Anti-weggooien als ik ben (zeker vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid!), gooi ik die dan liever door het toetje. Verder bleek ik ineens geen pistachenoten meer in huis te hebben, maar wel geroosterde geschaafde amandelen (je weet wel, die altijd van de banketbakkersspeculaasjes afvallen, en die verzamel ik altijd in een jampotje om over toetjes te strooien – tevens Tip van de Dag!).
In het Engels heet dit trouwens  Lemon posset en het is werkelijk het makkelijkste toetje ooit.

Nodig voor 4 heel kleine glaasjes (of 2 gewone glaasjes):
250 ml slagroom
1 grote eetl vlierbloesemsiroop (Belvoir bijv.)
45 g suiker
1 citroen
1-2 eetl gehakte pistachenoten (of geschaafde amandelen)

Doe room, vlierbloesemsiroop en suiker in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt, en laat dan even sudderen. Denis zegt 1 minuut, ik hou het op iets langer, 2-3 minuten. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Pers de citroen uit (en vooruit, een fliebeltje rasp is ook altijd wel lekker, ook al staat dat niet in het recept) en giet bij de room. Klop even goed door met een garde. Schenk in glaasjes en laat afgedekt in de koelkast in ± 6 uur opstijven. Let op: echt heel dik (à la gelatine) wordt het niet, het blijft een smeuïg lepelbaar geheel. Bestrooi voor het serveren met gehakte pistachenootjes (of dus zoals ik met geschaafde amandelen).

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Oh baby! van Denise Kortlever, lees hier mijn recensie.

Maar het kan dus wel met pistachenootjes, kijk. En dan in 2 porties in plaats van 4.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kleine limoentaartjes

3x culisouvenir Brussel

Pindasoep met rijst

Vorig bericht: « Kookboek Oh baby!
Volgend bericht: Kweeperen tarte tatin »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN