• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2005

Hertenbiefstuk met rode portsaus

(4 personen)

Bereiden: 15 minuten
In de pan: 5 minuten

Hert is in het najaar volop verkrijgbaar en lekker mals en verfijnd van smaak. Het mooist zijn de filets uit rug of achterbout, die als ‘gewone’ biefstuk kunnen worden bereid. Kort aanbakken en dan laten nagaren, dan krijg je het sappigste resultaat. Met erbij een mooie portsaus. Het geheim van een goede saus: laten inkoken, zodat de smaken zich versterken.

Nodig:
4 hertenbiefstukjes van circa 125 g
25 g boter
peper & zout

saus:
1 dl rode wijn
½ paddestoelenbouillontablet (of runder-)
1 dl port
25 g boter
peper & zout

  1. Snij de boter voor de saus alvast in klontjes en leg ze in de diepvries.
  2. Bestrooi de biefstukjes met peper (geen zout!).
  3. Verhit de rest van de boter in een braadpan.
  4. Bak de biefstukjes op hoog vuur in circa 2-3 minuten per kant mooi bruin.
  5. Haal ze uit de pan, leg ze op een (warm) bord en wikkel het bord goed in plasticfolie.
  6. Laat op een warme plaats rustig nagaren.

saus:

  1. Giet de rode wijn bij het braadvet.
  2. Laat op hoog vuur de alcohol verdampen.
  3. Voeg een scheutje water toe en het halve bouillontablet.
  4. Laat op hoog vuur inkoken tot de helft.
  5. Doe de port erbij en laat opnieuw op hoog vuur inkoken tot de helft.
  6. Proef op zout & peper.
  7. Klop met een garde één voor één de ijskoude klontjes boter erdoor tot een mooi glanzende saus.

Serveren:
De biefstukjes zouten, in mooie plakjes snijden en dakpansgewijs op borden leggen. De saus erover lepelen.
Lekker met gewokte spruitjes en aardappelpuree. En een stoofpeertje erbij.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Visnuggets

American pancakes met eigen wei

Kookboek Een tafel vol

Vorig bericht: « Hamburger
Volgend bericht: Vijgen uit de oven met rauwe ham en mozzarella »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN