(4 personen)
Bereiden: 8 minuten
Spruitjes zijn echte wintergroenten, volop verkrijgbaar van oktober tot maart. Vieze groente? Welnee, niet op deze manier! Supersnel, makkelijk, en verrassend lekker.
Nodig:
300 g spruitjes
40 g walnoten
olijfolie
peper & zout
- Maak de spruitjes schoon en verwijder de lelijke buitenste blaadjes.
- Snij ze met een groot mes in dunne plakjes.
- Hak de walnoten grof.
- Verhit wat olijfolie in een wok of hapjespan.
- Bak de spruitjes al omscheppend in een paar minuten gaar.
- Voeg tijdens het bakken peper en zout toe.
- Strooi er halverwege de gehakte walnoten bij.
Lekker bij hertenbiefstukjes!
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!
P.S. Zin in nog veel meer spruitjes? Hier vind je allerlei recepten uit mijn Spruitjesmaand.