• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2005

Hamburger

(2 personen)

Bereiden: 15 minuten (+ 15 minuten met friet)

McDonald’s en de snackbar op de hoek kunnen wel inpakken. Dit is de allerlekkerste hamburger van de hele wereld. Ideaal voor een druilerige zaterdagavond met z’n tweetjes. Of als informeel ‘American dinner’. Supersnel klaar te maken en je kunt er in feite alles in verwerken wat je toevallig nog in huis hebt. Met als onweerstaanbare extra: zelfgemaakte frieten! En daar heb je niet eens een friteuse voor nodig.

Nodig:

Voor de hamburgers:
2 rundertartaartjes
halve ui, zeer fijngehakt
1 el zeer fijngehakte augurk
scheutje ketjap
1 tl sambal
3 druppels Worcestersaus
2 el tomatenketchup

Overig:
2 zachte witte bolletjes met sesam
paar blaadjes sla
halve ui in dunne ringen
boter om in te bakken
2 el mayonaise
2 el tomatenketchup

Voor de frieten:
Pond grote aardappels
Plantaardige olie om in te frituren (bijvoorbeeld arachide-olie)

  1. Schil de aardappels, snij ze in repen van 1 cm dik, was in koud water en droog af.
  2. Verhit de frituurolie (160 °C) en bak ze 4 minuten voor.
  3. Haal ze eruit en laat afkoelen op keukenpapier.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Fruit de uienringen zachtjes in een koekenpan.
  6. Verhit opnieuw de frituurolie (180 °C) en bak de frieten goudbruin en krokant.
  7. Kneed intussen alle ingrediënten voor de hamburgers door de tartaartjes.
  8. Maak er 2 (vrij dikke) hamburgers van.
  9. Schuif de uienringen opzij en bak de hamburgers in de koekenpan.
  10. Snijd de broodjes open en leg ze even in de oven om knapperig te worden.
  11. Haal de frieten uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er zout over.
  12. Besmeer de onderste broodhelften met mayonaise, blaadje sla erop, dan de hamburger en wat uienringen.
  13. Besmeer de bovenste broodhelften met ketchup en leg erop.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Banketstaaf

Sirniki: pannenkoekjes uit Rusland

kabeljauw komkommer dille

Kabeljauwfilet met komkommer en dille

Vorig bericht: « De ultieme uiensoep
Volgend bericht: Hertenbiefstuk met rode portsaus »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN