• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2005

Luie zomerpasta

(2 personen) / Vegetarisch

Bereiden: 15 minuten
Wachttijd: 15 minuten (of langer)

Het is zomer, nog lekker warm in het avondzonnetje en je zit op je balkon met een glaasje witte wijn. Zonde om nu lang in de keuken te gaan staan, alleen krijg je zo langzamerhand trek. Maar dan wel in iets lichts, iets vrolijks. Dan is dit het ideale pastagerecht. Het valt of staat met écht goede, rijpe ingrediënten. Zorg dus dat je de allerlekkerste mozzarella in huis hebt, niet die treurige taaie supermarktvariant.

Nodig:
200 g pasta (bijv. farfalle of penne)
1 bol buffelmozzarella
5 geurige, rijpe tomaten (pomodori)
handje verse basilicum
1 teentje knoflook, uit de knijper
scheut olijfolie
scheutje balsamicoazijn
zout & peper

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
  3. Snij de mozzarella in stukjes.
  4. Scheur de basilicum in reepjes.
  5. Ontvel de tomaten: snijd ze kruislings in, dompel ze even in het kokende water, haal er weer uit en je kunt de velletjes makkelijk verwijderen.
  6. Verwijder de pitjes en snij de tomaten in blokjes. (Of neem kerstomaatjes en halveer ze alleen maar even, da’s nog sneller…)
  7. Vermeng tomaat, mozzarella en basilicum in een grote kom.
  8. Voeg knoflook, olijfolie, balsamicoazijn en (versgemalen) peper en zout toe.
  9. Laat de smaken even intrekken (kwartiertje of langer).
  10. Kook de pasta gaar en giet af in een zeef.
  11. Doe de hete pasta direct over in de kom met de tomaat en mozzarella en meng alles door elkaar.

Serveren: Onmiddellijk!

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Bewaar dit recept als pin op Pinterest:

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Recept Onno Kleyn

Gâteau nantais

Chocoladetaart met paaseitjes

Vorig bericht: « Quiche met zalm, dille en kappertjes
Volgend bericht: Warme chocoladetaartjes »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN