(2 kleine jampotjes vol)
Bereiden: 10 minuten
Als je eenmaal zelfgemaakte pesto hebt geproefd, is er geen weg meer terug. Geen enkele kant-en-klare versie kan eraan tippen. En het is nota bene zo doodeenvoudig en snel om te maken, tenminste wanneer je een keukenmachine hebt. En anders ken je vast wel iemand met een machine die je mag lenen? In ruil voor een potje pesto? Gebruik overigens niet de minizakjes verse basilicum uit de supermarkt, veel te duur en je hebt een berg zakjes nodig. Kijk op de markt of bij je groenteboer of je mooie grote bossen verse basilicum ziet en sla dan je slag.
Nieuw: het pestorecept in stripvorm , uit het Koken met Karin kookboek !
Nodig:
2 flinke bossen verse basilicum
1 teentje knoflook
30 g pijnboompitten (eventueel kort geroosterd)
60 g pecorino (of eventueel: parmezaanse kaas)
zout
circa ¼ liter extra vergine olijfolie
- Haal de blaadjes van de basilicum en doe de helft in de keukenmachine.
- Hak ze kort met de pulse-knop (het slinkt enorm!)
- Voeg dan de tweede helft van de blaadjes toe. Hak opnieuw kort.
- Doe de kaas in brokstukken erbij, plus de pijnboompitten, de gehakte knoflook en wat zout.
- Laat de machine lopen terwijl je door de opening de olijfolie erbij giet.
- Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
- Doe in brandschone glazen potjes.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!