De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2006

Spinazie met pijnboompitten uit de wok

(4 personen)

Bereiden: 8 minuten

Voor wie spinazie vooral kent in de diepvriesvariant moet dit eens proberen, er gaat een wereld voor je open. Verse spinazie, vooral de grofbladerige wilde variant is zoveel lekkerder! En nog snel klaar ook. Wel even goed wassen, maar hoe moeilijk is dat nu helemaal? Omdat het erg slinkt heb je veel nodig, en dan komt een wok goed van pas.

Nodig:
750 g wilde spinazie
1 knoflookteen
klein handje pijnboompitten
zout & peper uit de molen
½ citroen
olijfolie

  1. Verwijder steeltjes en harde nerven van de spinaziebladeren.
  2. Snij of scheur hele grote bladeren in stukken.
  3. Was ze grondig in ruim water en maak goed droog (tip: slacentrifuge!).
  4. Hak de knoflook fijn.
  5. Verhit de olijfolie in de wok en bak de pijnboompitten op niet te hoog vuur lichtbruin.
  6. Voeg halverwege de knoflook toe en fruit zachtjes mee.
  7. Voeg in porties de spinazie toe en blijf omscheppen tot de spinazie slinkt.
  8. Voeg tussentijds royaal (versgemalen) zout en peper toe.

Serveren:
Doe de spinazie in een schaal en besprenkel met een kneepje citroensap.
Ook lauw geserveerd (op z’n Italiaans) erg lekker.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Risotto uit de magnetron

Kedgeree met makreel

Wereldgerecht Sri Lanka: Dal curry

Vorig bericht: « Wortelcake met rozijnen en walnoten
Volgend bericht: Great British Menu »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN