• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

1 april 2007

Stamppotje spinazie met pancetta

(4 personen)

Bereiden: 10 minuten
In de pan: 20 minuten

Een heerlijk eenvoudig stamppotje met verse spinazie. Pancetta is gekruid Italiaans spek dat je tegenwoordig zelfs in de supermarkt vindt. Erg lekker om uit te bakken tot knapperige rondjes, maar ‘gewone’ plakjes ontbijtspek kunnen eventueel ook.

Nodig:
1 kg kruimige aardappels (afkokers)
200 g (baby)spinazie
12 plakjes pancetta
2 dl melk
zwarte peper
klontje boter

  1. Schil de aardappels, snij ze in even grote stukken en kook ze gaar in ± 15 minuten.
  2. Leg de plakjes pancetta (in porties) in een droge, hete koekenpan en laat ze rustig knapperig bakken, halverwege omdraaien.
  3. Laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar 8 mooie rondjes en breek de rest in stukjes.
  4. Was de spinazie, slinger goed droog en snij iets kleiner.
  5. Verwarm de melk met de boter.
  6. Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
  7. Roer de hete botermelk erdoor tot een smeuïge puree.
  8. Meng in porties de spinazie erdoor, flink roeren tot de spinazie slinkt.
  9. Roer van het vuur af de verkruimelde pancetta erdoor.
  10. Breng op smaak met lekker veel versgemalen zwarte peper.

Serveren:
Verdeel de stamppot over 4 borden. Garneer elk bord met twee rondjes pancetta.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Aangeklede perencake

Sinterklaasrecept: couscous met chorizo #nopakjes

Culinaire wereldreis (8): Thailand

Vorig bericht: « Spaghetti met raapsteeltjes
Volgend bericht: Stamppotje spinazie met walnoten »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN