• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

9 januari 2008

Recept Kokend water

Nee, vandaag geen recept hoe je water kookt, ik bedoel het foodblog met de intrigerende naam Kokend Water. Gelukkig wordt daarop veel meer gekookt dan alleen water. Auteur Mark Lemmens, is de derde deelnemer in deze foodbloggersmarathon, en meteen ook de recentste: sinds afgelopen juli is hij online. Het is begonnen als een persoonlijk digitaal archief, want aan gewoon analoog opschrijven heeft hij een hekel. Zijn favoriete recept is er eentje waarvan iedereen steevast vraagt om meer: Varkenshaas met brie in bladerdeeg met een rode-portsaus.

Varkenshaas
Mark: Mijn meest succesvolle recept is de varkenshaas met brie in bladerdeeg, met een rode-portaus. Succesvol omdat iedereen die dit eens bij ons heeft gegeten unaniem was: “Ontzettend lekker, bijzonder” en “Heb je nog meer?”. Het bladerdeeg geeft het een luxe uitstraling, en de combinatie van brie, vlees en de saus is gewoon precies goed! Wat het nog meer zo succesvol maakt, is het feit dat het ook om te maken heel makkelijk is, en omdat het 20 minuten in de oven moet, heb je meteen even je handen vrij om bijvoorbeeld met je gasten te praten. Zeker als je erbij de pommes duchesses serveert, uit de oven (kan namelijk makkelijk in de tray eronder) en een salade. Kun je nog wat van de port als aperitief pakken!’

Waarom foodblogger?
‘Foodbloggin’ since july 2007. Nog niet zo lang dus, maar niet eerder de drive gehad om dit te doen. Pas sinds ik serieus werk begon te maken van het koken, en ik trots was op o.a. het recept hierboven, alsmede mijn pizza´s, vond ik het zinnig om online te gaan. Ik ben van mening dat je alleen iets online moet zetten als het iets toevoegt, en niet om het online zetten an sich. Ben begonnen met dit blog als een soort digitaal, on-line kookschrift. Een digitaal archief dus, zodat ik later nog weet hoe ik bepaalde dingen gedaan heb, want aan analoog opschrijven heb ik een bloedhekel! Ik schrijf er ook meteen een stukje bij, zodat het niet enkel een plat recept is, maar ook nog wat vertelt over het ontstaan ervan, en soms ook wat er op dat moment gewoon speelde in ons dagelijkse leven.’

Favoriete foodblogs
‘Ik heb niet één echte favoriet. Wel enkele die ik elke dag wel bezoek, en enkele die ik graag lees. Een paar Nederlandse, en wat buitenlandse. In Nederland is denk ik Eetschrijven van Gerrit Jan Groothedde mijn meest gelezen, en qua buitenlands is Delicious Days van een Duits echtpaar uit Munchen favoriet. Het blog is in het Engels overigens.’

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Pompoensoep van Jean Beddington

Hangop met granaatappel

Bento lunch

Vorig bericht: « Recept Onno Kleyn
Volgend bericht: Recept Annemieke »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN