Nee, vandaag geen recept hoe je water kookt, ik bedoel het foodblog met de intrigerende naam Kokend Water. Gelukkig wordt daarop veel meer gekookt dan alleen water. Auteur Mark Lemmens, is de derde deelnemer in deze foodbloggersmarathon, en meteen ook de recentste: sinds afgelopen juli is hij online. Het is begonnen als een persoonlijk digitaal archief, want aan gewoon analoog opschrijven heeft hij een hekel. Zijn favoriete recept is er eentje waarvan iedereen steevast vraagt om meer: Varkenshaas met brie in bladerdeeg met een rode-portsaus.
Varkenshaas
Mark: Mijn meest succesvolle recept is de varkenshaas met brie in bladerdeeg, met een rode-portaus. Succesvol omdat iedereen die dit eens bij ons heeft gegeten unaniem was: “Ontzettend lekker, bijzonder” en “Heb je nog meer?”. Het bladerdeeg geeft het een luxe uitstraling, en de combinatie van brie, vlees en de saus is gewoon precies goed! Wat het nog meer zo succesvol maakt, is het feit dat het ook om te maken heel makkelijk is, en omdat het 20 minuten in de oven moet, heb je meteen even je handen vrij om bijvoorbeeld met je gasten te praten. Zeker als je erbij de pommes duchesses serveert, uit de oven (kan namelijk makkelijk in de tray eronder) en een salade. Kun je nog wat van de port als aperitief pakken!’
Waarom foodblogger?
‘Foodbloggin’ since july 2007. Nog niet zo lang dus, maar niet eerder de drive gehad om dit te doen. Pas sinds ik serieus werk begon te maken van het koken, en ik trots was op o.a. het recept hierboven, alsmede mijn pizza´s, vond ik het zinnig om online te gaan. Ik ben van mening dat je alleen iets online moet zetten als het iets toevoegt, en niet om het online zetten an sich. Ben begonnen met dit blog als een soort digitaal, on-line kookschrift. Een digitaal archief dus, zodat ik later nog weet hoe ik bepaalde dingen gedaan heb, want aan analoog opschrijven heb ik een bloedhekel! Ik schrijf er ook meteen een stukje bij, zodat het niet enkel een plat recept is, maar ook nog wat vertelt over het ontstaan ervan, en soms ook wat er op dat moment gewoon speelde in ons dagelijkse leven.’
Favoriete foodblogs
‘Ik heb niet één echte favoriet. Wel enkele die ik elke dag wel bezoek, en enkele die ik graag lees. Een paar Nederlandse, en wat buitenlandse. In Nederland is denk ik Eetschrijven van Gerrit Jan Groothedde mijn meest gelezen, en qua buitenlands is Delicious Days van een Duits echtpaar uit Munchen favoriet. Het blog is in het Engels overigens.’