• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

28 januari 2008

Recept Janneke Vreugdenhil

witlof_ft‘Janneke Vreugdenhil denkt, leest en schrijft over eten.’ Zo stond het tot voor kort op de site van NRC-next. Sinds de site geheel verbouwd is, is de spreuk verdwenen, maar de insteek van Eten Enzo is onverminderd gelijkgebleven. Bijzonder is haar interactieve aanpak. Samen met lezers zoekt ze antwoord op dringende, grappige of desnoods triviale culi-vragen. Reacties van lezers op haar blog worden weer gebruikt in de krant en vice versa. Omdat het nieuwe webarchief nog maar beperkt is, viel voor deze foodbloggersmarathon de keuze op een recente, maar daarom niet minder lekkere, aanwinst: gegrilde witlof met sinaasappeldressing en rauwe ham.

Recept gegrilde witlof
Janneke: ‘Helaas gaat op de nieuwe website van nrcnext, waarop mijn weblog zich bevind, het archief  maar een maand terug. Dat is voor een kookrubriek natuurlijk niet handig en daarom wordt er hard aan gewerkt om mijn recepten blijvend toegankelijk te maken. Zo lang dat nog niet zo is, kan ik als favoriet het beste een heel recent recept kiezen. En zo onnatuurlijk is dat niet, want ik vind heel vaak datgene wat ik net gegeten heb het aller-allerlekkerste ooit: gegrilde witlof met sinaasappeldressing en rauwe ham. Het mooie aan dit voorgerecht vind ik dat het in al zijn eenvoud de hele wereld aan smaken bevat. De witlof is een beetje bitter maar tegelijkertijd ietsje zoet van het grillen, de dressing is aromatisch met zowel zoet als zuur, en de ham – als je een mooie te pakken hebt – is gerijpt en zout. Meer dan dit heb je niet nodig.’

Waarom foodblogger?
Het kookblog Eten Enzo loopt sinds 14 maart 2006. Janneke: ‘Ik ben ermee begonnen omdat op die dag mijn interactieve kookrubriek in nrc.next startte. Die rubriek wordt iedere dag geplaatst op mijn blog. Ik ga ermee door omdat ik elke week weer een heleboel leer van mijn lezers. En natuurlijk omdat eten nu eenmaal veel leuker is als je het met anderen deelt.’

Favoriete blog
‘Een paar keer per week kijk ik op Foodlog. Ik lees lang niet alles – af en toe is de toon me iets te elitair en de discussies iets te oeverloos  – maar er is ook altijd wel een bijdrage die me interesseert.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Knolraap en lof, schorseneren en prei

Recept Kokend water

Pastei uit Ithaca

Vorig bericht: « Recept Petra de Hamer
Volgend bericht: Recept Harold Hamersma »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN