• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

27 juni 2008

De kersenpluk

Het kersenplukseizoen is in volle gang, en loopt elk jaar van pak ‘m beet juni tot half juli. In 6 weken tijd moet het plukken gebeuren, maar als het tegenzit ‘regen je er binnen twee weken uit’. In de kersenboomgaard van kwekerij Vernooy waar ik deze week was, staan prachtig ouderwetse hoogstammen, waarin steevast onverschrokken oudere mannen (‘jongeren hebben daar geen zin in’) op een enorme ladder balanceren met een mandje. Inderdaad, ouderwets handwerk. De takken hangen letterlijk scheef van de kersenmassa. Uit één boom haal je als het goed is 60 kistjes à 5 kilo kersen, en reken maar uit, met 6 hectare bomen is dat nogal een klus. Overigens bestaat meer dan de helft van de kwekerij uit laagstammen.  Die zijn minder arbeidsintensief qua plukken, er kunnen netten over gespannen worden tegen die verdomde spreeuwen en de bomen zijn al binnen een paar jaar plukbaar terwijl je bij een hoogstam al snel een jaar of 7,8 moet wachten. Maar ja, hoogstammen zijn nostalgisch hè? En ze schijnen lekkerder kersen op te leveren. Kenners zijn stellig: kleine kersen hebben meer smaak dan grote. Maar in laagstammen zitten dikbilkersen, flinke jongens, en dat is nou toevallig net wat de consument juist wil groot, groter, grootst.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kruidnoot versus pepernoot

Hopsaké

Hypermarché

Vorig bericht: « Kersen: welke soorten zijn er?
Volgend bericht: Kersenboom snoeien »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN