• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 juli 2008

Frambozencaipirinha

(4 personen)

Bereiden: 30 minuten

Caipirinha is eigenlijk een Braziliaanse cocktail op basis van Cachaça, een suikerrietdistillaat dat vergelijkbaar is met witte rum. Gecombineerd met Italiaanse zabaglione, Hollandse frambozen en zelfs een handje nootachtige rucola (!) krijg je een verrassend toetje waarbij zoet, bitter en fris zorgen voor een zomerse smaakexplosie.

Nodig:
300 g frambozen

Zabaglione:
5 eidooiers
5 el suiker
0,5 dl Cachaça

Crusta (suikerrandje):
25 g witte chocolade met rijst & nootjes
rasp van 3 limoenen
1 handje rucola
25 pistachenoten (ongezouten)
3 tl suiker
2 opgeklopte eiwitten

  1. Crusta: Rasp de limoenschil fijn.
  2. Hak de chocolade, rucola pistachenootjes fijn.
  3. Meng met de limoenrasp en suiker.
  4. Haal de randen van vier mooie cocktailglazen door het opgeklopte eiwit.
  5. Doop de glazen al draaiend in de crusta.
  6. Verdeel de frambozen over de glazen.
  7. Zabaglione: Breng een pan met een bodempje water zachtjes aan de kook.
  8. Meng in een kom de eidooiers met de suiker.
  9. Zet de kom op de pan (het water mag de kom niet raken!) en klop met een garde of mixer tot een lichtgeel en schuimig mengsel.
  10. Haal de kom van het vuur en voeg al kloppend langzaam de Cachaça toe.
  11. Zet de kom terug op de pan en klop ± 5 minuten tot het een mooi dik mengsel is.
  12. Haal de kom direct van het vuur en verdeel de zabaglione over de cocktailglazen.

Serveren:
Direct! Met de rest van de crusta als garnering erover.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips voor het maken van een succesvolle zabaglione!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Hellmann’s mayonaise

Perenijsjes

Sambal goreng boontjes

Vorig bericht: « Kersenboom snoeien
Volgend bericht: Emmer met frambozen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN