• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 december 2008

Chocolade-amandeltaart

(12 kleine puntjes)

Bereiden: 25 minuten
In de oven: 30 minuten
Wachttijd (afkoelen): 2 uur

Een killing lekkere chocoladetaart om te serveren in beschaafd kleine puntjes. Zonder bloem of bakmeel, maar met gemalen amandelen. Die verkruimel je in de keukenmachine, maar in een plastic zak doen en erop meppen met een deegroller gaat ook. Neem in dat geval geschaafde amandelen, die verkruimelen het gemakkelijkst. Au-bain-marie? Kijk op het filmpje .

Nodig:
200 g pure chocola
250 g (geschaafde) blanke amandelen
200 g suiker
200 g roomboter
6 eieren
3 el Amaretto
snufje zout
wat boter en bloem voor invetten van de vorm

Voor de toplaag:
150 g pure chocola
7 el slagroom
3 el Amaretto

  1. Oven voorverwarmen op 180°C.
  2. Beboter een springvorm (Ø 24 cm) en bepoeder met wat bloem.
  3. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Maal in de keukenmachine tot fijne kruimels maar geen poeder.
  4. Laat de stukjes chocola met de boter smelten in de magnetron of au-bain-marie .
  5. Splits de eieren boven twee aparte kommen.
  6. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
  7. Klop de eigelen met de suiker en de Amaretto dik en schuimig.
  8. Roer de chocola en de amandelen door het eigeel-mengsel.
  9. Spatel voorzichtig de eiwitten erdoor.
  10. Giet in de vorm en bak 30 minuten in de oven tot de binnenkant nog enigszins zacht is (check met een satéprikker).
  11. Laat de taart afkoelen.

Toplaag:

  1. Laat de stukjes chocola met de slagroom smelten in de magnetron of au bain marie.
  2. Roer de Amaretto erdoor.
  3. Haal de afgekoelde taart uit de vorm en verdeel het glazuur over de boven- en zijkant.
  4. Laat twee uur opstijven in de koelkast.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Onigiri

Weekendrecept kip en zalm

rijst timbaaltje

Fleurige rijsttimbaaltjes met courgette

Vorig bericht: « Spinaziestrudel
Volgend bericht: Boek voor de chocoholic »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN