• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

11 juni 2009

Hongaarse goulash

Voor een recept uit het gisteren besproken boek Ik kook met oma zocht ik eigenlijk iets met tuttifrutti, daar was mijn eigen oma namelijk een kei in, maar op tuttifrutti heb ik dit kookboek niet kunnen betrappen. Daarom werd het deze Hongaarse goulash, die in het boek Stoofpotje op Hongaarse wijze heet. De tekst is gericht op kinderen, maar oma’s mogen wel een handje meehelpen.

Nodig voor 4 personen:
600 g magere runderlappen
1 ui
3 knoflooktenen
2 winterwortels
1 rode paprika
3 eetl olijfolie
2 eetl bloem
1,5 eetl zoet paprikapoeder
2 blikjes tomatenblokjes (à 450 g)
0,5 eetl suiker
Evt. 1 potje witte bonen

1. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Dep het droog met keukenpapier en snij het in mooie stukken.
2. Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes. Snij de wortels in stukken. Snij de paprika doormidden, haal de zaadlijsten en pitjes eruit en snij hem in stukken.
3. Verhit de olie. Bak het vlees, terwijl je het goed omschept, aan alle kanten mooi bruin(misschien is dit een klusje voor oma, want het vet kan wel eens spatten!). Bak de ui en knoflook even mee. Strooi de bloem en het paprikapoeder erover en schep alles om.
4. Doe de tomatenblokjes, de suiker en een kopje water erbij. Leg een deksel op de pan en laat het vlees zachtjes 2 uur stoven. Doe dan de groenten erbij en als je wilt een potje witte bonen en laat alles samen nog eens 20 minuten zachtjes pruttelen. Doe er zout en peper bij. Lekker met aardappels, maar ook met rijst.

Tip: voeg een flinke schep zure room toe, dat maakt de goulash lekker romig en zacht van smaak.

Foto: Cameron studio

Dit recept komt uit het boek Ik kook met oma (uitgeverij Inmerc). Lees hier de recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Spaghetti vongole

Langzame lamsbout

Recept Culinette

Vorig bericht: « Ik kook met oma
Volgend bericht: Moestuin is hot »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN