• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

22 juni 2009

Bonsai basilicum

Ach hoe gaat dat, je bent eens in het tuincentrum voor wat vrolijke bloemetjes en groentezaden voor je nieuwe moestuinhobby, en dan stuit je ineens op een bonsai-basilicum. Ik moet eerlijk zeggen dat het fenomeen bonsai bij mij niet in enige vorm van warme belangstelling staat. Een eigenaardige hobby, weliswaar een oud en eerbiedwaardig fenomeen, en in Japan tot grote kunstvorm verheven, zeker, maar niet mijn kopje thee. Maar ach, ik ben dol op basilicum dus waarom ook niet. De piepkleine blaadjes doen denken aan de struikjes met kleine hardbladige basilicum waarvan ze in zuid-Frankrijk pistou maken. Toch heet hij om onduidelijke redenen ‘El Greco’ en het omhullende karton gaat om nóg onduidelijker redenen getooid met het uitzicht op een Italiaanse wijngaard. ‘Bazielkruid’ 4,99 staat op de sticker van het tuincentrum.

Eetbare bloempjes
Hij kan zelfs praten: “Ik ben een Basilicum boompje. Ik ben geënt en dat zorgt ervoor dat ik veel sterker ben dan een normale Basilicum. Mijn blad is aromatischer en fijner van smaak. Mijn blaadjes kunnen gebruikt worden in slaatjes, soepen en allerlei andere gerechten. Ik bloei tijdens de zomer met mooie witte bloempjes die eetbaar zijn. Ik kan zowel binnen als buiten staan, maar verdraag geen temperaturen onder de 6 °C. Ik verdraag zowel volle zon als schaduw. Geef me op regelmatige basis wat kunstmest. Hoe vaker je mij terugknipt, hoe mooier ik word, maar snij mij nooit meer dan 1/3 terug. Veel kookplezier!”

Twee eetlepels
Dat klinkt niet al te ingewikkeld, toch? In een potje buiten gezet en prompt vergeten. Bonsai voor en na (zoek de verschillen)

Intussen is het twee weken later en is de bonsai lelijk uit model geraakt. Sterker nog, er valt geen model meer te herkennen, laat staan dat er mooie witte bloempjes aanzitten. Toch te weinig gesnoeid? Er zit niets anders op, dus bijna de halve plant verdwijnt in de vijzel om uiteindelijk 2 eetlepels pesto over te houden. Lekkere pesto hoor. En ach, wie het kleine niet eert…

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Aalbessen

Moestuin is hot

Troubleshooting met jam

Vorig bericht: « Cupcakes
Volgend bericht: Moestuinieren voor beginners »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN