• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

30 november 2009

Teleurstellend truffelweekend

Ik ben nog een beetje aan het bijkomen van een weekend dat geheel en al in het teken stond van de witte truffel. De geur die elke keer uit de koelkast walmde was gigantisch, maar de smaak, tja, die viel een beetje tegen. Vorige week had ik online een truffel besteld (bij DutchTruffle.com). Een witte, naar verluidt het nec plus ultra op truffelgebied. Heel exclusief, heel seizoensgebonden en ja, heel prijzig. Het bleken er zelfs twee. Gezellig!

Intruffelen
De beide knolletjes verdwenen liefdevol gehuld in een dagelijks ververst stukje keukenpapier tussen de eitjes, om die zodoende te kunnen ‘intruffelen’. Een geheel nieuw werkwoord dat via Twitter overigens tot legio tips leidde, van het intruffelen van risottorijst tot kaas.eiplustruffel

Onopvallend
Wat doet een mens met een witte truffel? Zo weinig mogelijk, heb ik me altijd laten vertellen. Hij (zij?) ging dun geschaafd over de paddestoelen-kipragout, over de tagliatelle, over het ontbijt-roerei en de lunch-omelet, beide uiteraard van ingetruffelde eieren. Heerlijk allemaal, maar of dat nu aan die truffels lag? Ik waag het te betwijfelen. Ze roken geweldig, maar smaakten niet heel opvallend.

Omweg waard
De tagliatelle was geheel zelfgemaakt, net als de ragout met ook nog eens zelfgetrokken kippenbouillon en zelfgebakken bladerdeegbakjes. Dat alleen al was de omweg meer dan waard. De truffel leek zowaar wel overbodig… Ik heb zelfs nog twee varianten pasta gedraaid: met gewone eieren en met ingetruffelde eieren. We deden ons uiterste best om elkaar wijs te maken dat dat heus uitmaakte, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een blinde proeverij waarschijnlijk het tegendeel had uitgewezen.truffelduo

Suf
Hoe kan dat nu? Je koopt voor een kapitaal aan truffel, hij ruikt heel erg naar truffel, maar hij smaakt op z’n best gezegd onopvallend. Had ik foute truffels gekocht? Maar ze geurden wél heel overtuigend. Zat er per ongeluk een suf exemplaar tussen? Maar ze hadden het allebei. Kan ik domweg niet proeven? Maar mijn Man Des Huizes – ook ervaren lekkerbek – ervoer precies hetzelfde.

Truffelschaafje
Enfin, ik ben voorlopig weer even uitgetruffeld. Zit nu wel met zo’n beelschoon houten truffelschaafje opgescheept. Zal ik dat maar op Marktplaats zetten? Of kun je er ook wortels mee schillen?

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Truffeldiner bij De Compagnon

Zomertruffel

Witte truffel online

Vorig bericht: « Het fishes kookboek
Volgend bericht: Speculaasbrokken »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN