• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2010

Aardbeiencharlottetaart

(circa 8 punten)

Bereiden: 30 minuten
In de koelkast (opstijven): 3 uur

De eerste lambada’s zijn weer gesignaleerd! Tijd voor een aardbeientaart, en wat voor één. Deze Franse taart bestaat uit zachte roze mousse omhuld door lange vingers. Reuze feestelijk vanwege de grote strik er omheen. Bij gebrek aan verse aardbeien kun je ook diepvriesaardbeien nemen.

Nodig:
2 pakken lange vingers
250 g aardbeien (evt. diepvries )
250 ml slagroom
125 g witte basterdsuiker
6 blaadjes gelatine (=10 g)

Garnering:
1 mooi lint
evt. wat aardbeien/slagroom/blaadjes munt

  1. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  2. Leg een op maat geknipt rondje bakpapier op de bodem van een springvorm (Ø 20 à 22 cm)
  3. Pureer de (verse of goed ontdooide) aardbeien met de basterdsuiker in de keukenmachine of met de staafmixer.
  4. Knijp het water uit de blaadjes gelatine en doe in een pan.
  5. Roer op laag vuur tot het een vloeistof is geworden.
  6. Doe de aardbeienpuree erbij en roer (nog steeds op laag vuur) tot echt alle gelatine is opgelost. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  7. Bekleed de bodem van de springvorm met lange vingers: maak vanuit het midden een waaier en vul overgebleven ruimtes op met stukjes. Snij de overige lange vingers doormidden en zet ze rechtop tegen de zijkanten, met de suikerkant naar buiten.
  8. Klop de slagroom stijf (maar niet boterig).
  9. Schep luchtig door de afgekoelde aardbeienpuree tot het een egaal roze geheel is zonder witte vlokjes.
  10. Giet dit in de taartvorm.
  11. Laat in de koelkast ± 3 uur opstijven.

Garneren:
Verwijder de springvorm en hevel de taart voorzichtig over op een schaal. Garneer met verse aardbeien, toefjes geklopte slagroom en verse muntblaadjes. En natuurlijk vooral een mooi lint er omheen strikken!

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Frambozen broodschoteltje

Wortelrisotto met loofpesto

Wraptortilla’s zonder pakje

Vorig bericht: « Feuilleton antipakjeskookboek (2): de cover
Volgend bericht: Feuilleton antipakjeskookboek (3): de coverfoto »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN