• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

23 juni 2010

Restauranttips in Salzburg

De Michelingids heeft in Oostenrijk nooit echt voet aan de grond gekregen, waarschijnlijk omdat de concurrerende gids van Gault Millau al heer en meester is. Die gids werkt niet met sterren, maar met koksmutsen. Het duurde dan ook even voor ik doorhad wat ze in Oostenrijk in hemelsnaam bedoelen met een ‘Haubenrestaurant’, een term die te pas en te onpas opduikt, maar dat staat voor een restaurant met een koksmuts. Een restaurant die in de gids genoemd wordt dus. En laat nou net Salzburgerland de hoogste Haubendichtheid hebben van het hele land. Maar ook zonder mutsje zijn er genoeg lekkere eetplekken. Drie restauranttips voor in Salzburg:

Carpe diem

Een restaurant in Jugendstil met fraaie houten bankjes waar ze fingerfood serveren in ijshoorntjes. Ja heus, de kok kreeg zijn inspiratie ooit met een gelato in de hand op een Italiaans strand. De hartige hoorntjes – cones, noemen ze ze zelf – worden gemaakt van bijvoorbeeld wortel, aardappel of polenta en zijn gevuld met diverse combinaties. In totaal gaan er intussen 1800 cones per dag doorheen. Soms is het wat onhandig eten, maar ach, dat kliederige hoort bij fingerfood. En het ziet er reuze feestelijk uit.

Carpe diem finest fingerfood
Getreidegasse 50
Salzburg

M32

Een restaurant naast het museum voor moderne kunst, bovenop een berg van waaraf je een fabuleus uitzicht hebt over Salzburg. Zowel vanaf het riante terras als vanuit het kleurig ingerichte restaurant vol hertengeweien aan het plafond. Geen paniek: geen geklauter de berg op, er gaat gewoon een lift vanuit het centrum van de stad omhoog. De echte Oostenrijkse keuken, waarbij chef Tony Fritzenweiner een voorliefde heeft voor vis. Leuk voor een lange lunch, vooral op vrijdagmiddag want dan gaan om 3 uur alle kerkklokken van Salzburg luiden, om aan te geven dat het weekend begonnen is.
M32
Mönchberg 32
Salzburg

Scio’s

Een soort Franse bistro, gespecialiseerd in alles wat bijzonder is, althans voor Salzburgse begrippen. Zo is het het enige restaurant in de hele stad dat altijd oesters in huis heeft, nou ja, in het seizoen dan. Maar ook echte Oostenrijkse Gulash, wijngaardslakken, blini en vergeten specialiteiten uit de tijd van Mozart. Zoals de Venusborstjes. Fans van de film Amadeus moeten ze herkennen: de bonbonnetjes waarmee Salieri probeert Constanze, de vrouw van Mozart te verleiden. En daar drink je een Uhudler-Frizzante bij, een rode wijn die ze zelf Weinecco noemen, een soort kruising tussen wijn en prosecco gemaakt van een ‘oude’ druif die naar men denkt wijn oplevert zoals die in de tijd van Mozart gedronken werd. Bijzonder: er zit al een eetlokaal op deze plek sinds 1838. Let ook op de antieke muntentafel links bij binnenkomst, die komt nog uit het geboortehuis van Wolfgang.

Scio’s Specereyen
Sigmund-Haffner-Gasse 16
Salzburg

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Oesterkantine in Bretagne

Restaurantweek in Valencia: Vertical

Zomertruffel

Vorig bericht: « Via Culinaria Salzburg
Volgend bericht: Kookboek La cucina verde »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN