• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

5 juli 2010

Ravioli met aubergine

Ik was laatst aan het raviolimaken geslagen met sharonfruit, en omdat ik van een aardige kweker ook een doos aubergines had gekregen, moesten die er ook aan geloven. Vegetarische ravioli met aubergine dus. Want als je eenmaal ravioli’s aan het maken bent, dan kun je dat maar beter meteen doen voor een weeshuis, dat is bijna evenveel werk als een maaltje voor twee personen. Ravioli kun je uitstekend invriezen. Wel eerst even goed los van elkaar, want als je ze opgestapeld in een bakje in de vriezer zet, krijg je ze nooit meer los, en dat is nou weer zonde van al die nijvere handarbeid.

Nodig voor het deeg:
200 g bloem van harde tarwe
2 eieren
snufje zout
sprietje olijfolie

Nodig voor de vulling:
3 dunne aubergines
flinke handvol verse jonge munt
3 eetl pijnboompitten
2 gedroogde chilipepertjes

Plus: parmezaanse kaas, olijfolie

Kneed het deeg. Ik doe dat altijd in de keukenmachine (30 seconden), en dan nog even met de hand tot een mooie bal. Maar helemaal met de hand kneden kan ook. Sterker nog: Italiaanse mama’s zweren erbij. In folie een uurtje laten rusten in de koelkast.

Maak intussen de vulling. Prik de aubergines overal in met een vork en leg ze 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Snij doormidden, laat afkoelen en schraap het zachte binnenste eruit met een lepel. Rooster de pijnboompitten lichtbruin. Pureer de aubergine met bijna alle munt, knoflook, de verkruimelde pepertjes en zout. Schep de afgekoelde pijnboompitten erdoor. Die kun je ook even kort meepureren, maar een beetje bite is wel lekker, dus maal ze niet helemaal fijn.

Pureer de rest van de munt met fijn met wat olijfolie, straks voor de garnering.

Snij het uitgeruste deeg in handzame stukjes en haal door de pastamachine tot lange lappen. Niet te kleine rondjes uitsteken. Leg een theelepel vulling in het midden van een rondje, kwast de randjes in met wat water, leg er een tweede rondje deeg op en duw goed aan met je vingers. Duw de randjes ook nog eens in met de tanden van een vork: dat ziet er niet alleen leuk uit, het houdt de boel nog beter bij elkaar. En doe ze zo allemaal. Leg ze goed los van elkaar op een met bloem bestoven vel bakpapier.

Breng een flinke pan water met zout aan de kook, kook de ravioli in een paar minuten gaar (de tijd hangt af van hoe lang ze hebben liggen drogen: hoe droger, hoe langer). Serveer op warme borden met wat muntolie, parmezaanse kaas en versgemalen peper .

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Nieuwe pesto van Saclà

Appelpannenkoekjes met havermout

Appel-vijgencake met noten

Vorig bericht: « Ravioli met sharonfruit
Volgend bericht: Simpele zomersalade »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN