• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

9 juli 2010

Crostini

Ach ja, hoe gaat dat. Je zit in Frankrijk met een stokbrood van gisteren en een barbecue. Voordat daar een kiloverpakking merguez op gaat, confisqueer je het rooster om even supersnelle crostini te maken. Met tomaat (als gezonde, vegetarische tegenhanger van al die worstjes van zometeen) en basilicum (omdat tomaat en basilicum zo’n gezellig duo zijn) en ach, ook meteen wat buffelmozzarella (omdat die nog in de koelkast bleek te liggen). Zomers smullen.

Nodig:
1 oudbakken stokbrood
wat rijpe tomaten
1 bolletje buffelmozzarella
paar takjes verse basilicum
1 ferme knoflookteen
plens olijfolie
knisperzout & peper uit de molen

Zorg dat iemand die barbecue aansteekt (de eerste de beste man in het gezelschap is daar meestal wel voor te porren). Snij de tomaat in kleine blokjes. Hak de basilicum fijn. Meng door elkaar in een kom met flink versgemalen peper. Laat even staan. Snij de mozzarella alvast in kleine stukjes.
Snij het stokbrood in (niet te dunne) plakjes. Pers de knoflook uit met een knoflookpers boven een kommetje en giet er een flinke plens olijfolie bij. Kwast de stokbroodjes aan beide kanten hiermee in. Leg op de barbecue. Bijblijven, want het gaat snel. Hier en daar een zwartgeblakerd randje is juist lekker, maar je moet het niet overdrijven. Tang bij de hand houden om ze tijdig om te kunnen draaien en daarna weer op een bord te leggen.

Intussen liggen de tomaten ongetwijfeld in een plens vocht, doe ze daarom even in een zeef, zodat je het meeste vocht kwijtraakt, maar een beetje sappig mag best. Meng nu de mozzarella erdoor. Leg de stokbroodjes op een grote schaal, lepel het tomatenmengsel erover. Besprenkel met wat (knoflook)olie en bestrooi met knisperzout à la fleur de sel.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Lamsstoofpotje met rozemarijn

Gazpacho met aardbeien

Ceviche met tonijn uit blik

Vorig bericht: « Filmpje: Koken voor de foto
Volgend bericht: Sporer proeflokaal in Salzburg »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN