• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

30 september 2010

Indische kip met kokos

Eigenlijk ziet alles in het gisteren besproken kookboek Boeko Kita er heerlijk uit. Toch maar eens beginnen met de Ajam besengek, die me eerlijk gezegd vooral triggerde vanwege die gekke naam. Gelukkig staat de vertaling er steeds achter: Geurige kipdrumsticks in kokossaus. Ook fijn.

Nodig voor 4-6 personen:
8 kipdrumsticks
Zout
4 eetl citroensap
60 ml zonnebloemolie
1 rode ui, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
1 rode lombok, in de lengte opengesneden en zaadjes verwijderd
Ketoembar, djintan en laos, 1 theelepel van elk
2 salamblaadjes
3 serehstengels, gepeld en in stukken gesneden
1 bouillonblokje
2 eetl ketjap manis
200 ml kokosmelk
1 eetl suiker

Bestrooi de drumsticks met zout en leg zeg in een schaal met het citroensap. Laat ze 1 uur marineren. Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks ronom in 10 minuten goudbruin. Maal rode ui, ui, lombok en kruiden fijn in een vijzel*. Schenk bijna alle olie uit de pan en bak het uienmengsel in de pan glazig. Voeg de salamblaadjes en de stukken sereh toe en bak ze even mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en schenk ketjap, kokosmelk en overgebleven marinade erbij. Breng op smaak met suiker. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Leg de kipdrumsticks in de saus en laat ze zachtjes 30 minuten koken.

*) Ik neem aan dat ze hier een cobek bedoelen? Zo’n loodzware wrijfsteen waar je van die mooie natte pasta’s in kunt maken. Niet zo’n klein rond dingetje om wat korianderzaadjes in fijn te stampen. Maar een keukenmachine mag vast ook wel. Nee dat is niet hetzelfde, maar een Indische kennis doet dat ook dus sindsdien voel ik me helemaal gerustgesteld.

Dit recept komt uit het kookboek Boeko Kita, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Nieuwe pesto van Saclà

Aspergerisotto met zeekraal

Toetjes met peer en amandel

Vorig bericht: « Kookboek Boekoe Kita
Volgend bericht: Koken met Karin in Dubai »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN