• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

16 november 2010

Turkse Moussaka

Vandaag zoals beloofd een recept uit het gisteren besproken boek Dat koop je bij de Turk. Iets niet al te Hollands natuurlijk, om in de sfeer te blijven. Alhoewel, is moussaka niet Grieks? Jawel, maar in deze versie is de bechamelsaus vervangen door Turkse yoghurt, wat het volgens auteur Marianne Meijerink een stuk lichter en frisser maakt. En daarmee wordt het meteen een snufje verturkt. Ter verbetering van de Grieks-Turkse verhoudingen, zeg maar.

Nodig:3 of 4 aubergines
500 g lamsgehakt of Turks halfom (runder-lamsgehakt)
500 g volle Turkse yoghurt
1 ui, fijngesneden
1 knoflookteen
1 blik (400 g) gepelde tomaten
scheut witte of rode wijn
½ bosje peterselie, fijngehakt
1 ei
wat kaneel
wat geraspte kaas
wat klontjes boter
olijfolie

Snij de aubergines in de lengte in plakken, bestrooi met zout en laat ze een half uurtje uitlekken in een vergiet. Fruit intussen de ui in wat olijfolie, voeg het gehakt toe en de uitgeperste knoflookteen, en bak dit rul met wat kaneel, peper en zout. Voeg de gepelde tomaten toe en een scheut wijn en laat dit een half uurtje inkoken. Voeg de peterselie toe.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de plakken aubergine af en droog ze met keukenpapier. Bak ze vervolgens in een koekenpan om en om in wat olie totdat ze bruien en gaar zijn. Maak intussen de yoghurt aan met een losgeklopt ei, een snufje zout en wat peper. Leg onder in een ovenschaal een derde van de aubergineplakjes. Bedek met de helft van de vleessaus en verdeel hierover een derde van de yoghurt. Daarna weer aubergine, vlees, yoghurt, aubergine en tenslotte yoghurt. Strooi er wat kaas over en klontjes boter. Zet ongeveer een uur in de oven om door en door warm en bovenop lichtbruin te worden.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Dat koop je bij de Turk, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Augurken inmaken

Ottolenghi Simpel

Vega Schotse eieren

Vorig bericht: « Dat koop je bij de Turk
Volgend bericht: Pannendrama met Woll »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN