De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

6 april 2011

Kipfilet in krokant tijmkorstje

Een soort kipschnitzel, maar dan lekker, helemaal in combi met opgeleukte spinazie. Afkomstig uit het Kookboek voor meisjes van 8 tot 88.

Nodig voor 4 personen:
4 kipfilets
2 eiwitten
4 eetl paneermeel
1 theel fijngehakte tijm
4 pomodori – of romatomaten
4 plakjes bacon
1 theel komijnzaad
3 eetl olijfolie
100 g jonge spinazie
1 eetl rode-wijnazijn
Zout en versgemalen peper

Leg de kipfilets tussen 2 stukken plasticfolie of in een plastic zak. Sla ze met een vleeshamer of iets anders zwaars wat dunner. Bestrooi met zout en peper. Klop in een diep bord de eiwitten los met een vork. Meng in een tweede bord het paneermeel met de tijm. Haal de kipfilets eerst door het eiwit en wentel ze daarna door het paneermeel.
Snij de tomaten in kleine blokjes en de bacon in reepjes. Verhit in een grote koekenpan 2 eetl olijfolie en bak hierin de kipfilets in 3-4 minuten per kant goudbruin, gaar en krokant, op een middelmatig vuur.
Verhit intussen in een andere koekenpan 1 eetl olijfolie en bak hierin de bacon knapperig. Schep de tomaten en de komijn erdoor en bak nog 2 minuten. Roer de spinazie en de azijn erdoor. Maak op smaak met zout en peper. Verdeel het spinaziemengsel over 4 borden en leg hierop de kip. Serveer met rozemarijn mayonaise (4 eetl mayo + 1 theel fijngehakte rozemarijn + rasp van ½ citroen).

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Kookboek voor meisjes van 8 tot 88, lees hier mijn artikel.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Ravioli uit de oven

Rauwe spruitjessalade

Zelfgemaakte kippenbouillonblokjes

Vorig bericht: « Kookboek voor meisjes van 8 tot 88
Volgend bericht: Kookboek De zomer van de zilveren lepel »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN