• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

25 juni 2012

Gehakt met sperziebonen en satésaus

Nationale voedselwaakhond Foodwatch heeft vorige week het Gouden Windei uitgereikt aan Unilever’s Becel pro-activ wegens het meest misleidende product van 2012. ‘Want consumenten willen niet langer misleid worden!’ is de favoriete slogan van voorman Bart van Opzeeland. Ik waag dat te betwijfelen. Consumenten willen volgens mij juist niets liever. Immers, de pakjes en zakjes gaan nog elke dag als warme broodjes over de supermarkttoonbanken van ons land.

Maggikwis
Wacht, we doen het even stap voor stap aan de hand van een voorbeeld, het pakje ‘Maggi Gehakt met sperziebonen en satésaus’. Nu moet u raden: welke hoofdingrediënten zitten daar níet in? Inderdaad, gehakt en sperziebonen, die moet u er zelf bijkopen.
Wat zit er dan wél in dat pakje? Dat zal die satésaus dan wel wezen, denkt u? Wat is ook alweer het meest kenmerkende onderdeel van satésaus, ook wel pindasaus genoemd? Juist. Edoch, zitten er pinda’s in het pakje? Neen!
Wat is dan wél het hoofdingrediënt van het pakje? Suiker.

Uit een pakje: Maggi Gehakt met sperziebonen en satésaus
Inhoud: Suiker, maïszetmeel, gemodificeerd zetmeel, plantaardige olie, plantaardig vet, zout, uipoeder, aroma, maltodextrine, geroosterde sojabonen, gekarameliseerde suiker, sojasauspoeder (soja, tarwe), kerrie (kurkuma, mosterd, komijn, zoethout, cayennepeper, venkel, uien), lactose, weipoeder, knoflookpoeder, melkeiwitten, zuurteregelaar (E262), koriander, paprika, paprika-extract, tarwebloem, gemberextract, komijn.
Zelf toevoegen: sperziebonen, paprika, ui, gehakt

Recept
En toch kopen mensen dit. Vanwege het vrolijke plaatje van een sappig pannetje? Omdat ze zin hebben in een stukje variatie? Om de abusievelijke gedachte van tijdwinst? Je zou er toch moedeloos van worden. Maar dat doen we niet hoor, we duiken gewoon de keuken in voor een stukje onvervalst handwerk.

Mijn recept voor gehakt met sperziebonen is intussen opgenomen in mijn kookboek Zonder pakjes & Zakjes 2, en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Spaghetti met paddenstoelen

Gratis Trouw + boekje met Karins kerstmenu’s

Zacht voedsel (7): luxe ontbijt

Vorig bericht: « Hollandse gehaktbal
Volgend bericht: Uitslag culischeurkalender coverwedstrijd »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN