• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

12 september 2012

Gnocchi met tomaat en basilicum

Wie net als ik nooit zo van de gnocchi was (krankzinnig veel werk voor behangplakachtige bonken), die moet dit recept eens uitproberen, uit het gisteren besproken kookboek Groenten uit een Italiaanse tuin. Het blijft helaas krankzinnig veel werk, dus ik zou zeker hulptroepen inzetten, maar het smaakt verrukkelijk. Aardappelgnocchi met tomaat en basilicum dus. De hoeveelheden lijken wat veel, maar heus, het gaat grif op met 4 personen… Voor de gezelligheid deed ik op het laatst door de saus nog wat rondslingerende kerstomaatjes.

Nodig voor 4 personen:
1 kilo aardappelen (bloemige)
200 g bloem + extra voor rollen
1 geklutst ei
zout

Saus:
1 kilo pruimtomaten, ontveld, zonder zaadjes, grof gehakt
3 el olijfolie
2 knoflooktenen, fijngehakt
1 schepje suiker
10 blaadjes basilicum
4 el geraspte parmezaan
peper & zout

Schil de aardappelen en stoom/kook ze gaar. Volgens het recept in 25 minuten, maar als je ze in stukken snijdt, gaat het uiteraard een stuk sneller. Stamp fijn (mijn tip: de pureeknijper!!!). Roer bloem, ei, zout en een snuf zout erdoor. Rol het deeg op een bebloemd aanrecht in lange, ongeveer anderhalve cm dikke worstjes en snij ze in stukjes van 2-2,5 cm. (Ja mensen, dit is helaas het lastigste gedeelte. Het deeg is warm en plakkerig, maar als je enorme bergen bloem gebruikt, gaat de smaak achteruit. Dus een beetje met beleid). Rol elk stukje langs de achterkant van een vork zodat ze een gezellig ribbeltje krijgen (dat ook nog een functie heeft: daar blijft de saus beter in ‘plakken’). En dan krijg je ongeveer zoiets:

Leg op een met bloem bestoven theedoek (of groot dienblad, of twee) en laat 1 uur rusten op een koele plek.

Saus: doe tomaat, olijfolie, knoflook, suiker, peper en zout in een (beetje ruime) pan. Deksel erop en een half uurtje laten sudderen, af en toe roeren, tot je een pulpachtige massa hebt. Breng een grote pan water aan de kook met zout. Doe de gnocchi erin en blijf erbij met een schuimspaan: zodra ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Schep ze in porties eruit en doe bij de saus, waar intussen ook de basilicum bijzit (en als je wilt wat doormidden gesneden kerstomaatjes). Serveer met de kaas erover.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Groenten uit een Italiaanse tuin, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kalfsjus en rodewijnjus

Kip met speculaaskruiden

Campingrecept: Pasta caprese

Vorig bericht: « Kookboek Groenten uit een Italiaanse tuin
Volgend bericht: Koken met Karin Handboek Oven »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN