Bah, die herfst, ik heb er nog he-le-maal geen zin in. Allemaal reuze fraai hoor, die roodverkleurende bossen en gouden herfstlichtpartijen, maar als grotestadsbewoner word ik zo moedeloos van al dat fietsen door striemende regens en gutsende windvlagen. De pest voor je paraplu, je humeur en je coiffure. En dan ook nog die lampen die elke dag eerder aan moeten.
Ik heb de zomer geestelijk nog niet helemaal afgerond, misschien is dat het. U weet wel, die zomer die eigenlijk niet kwam, en toen ook alweer over bleek. Mijn smulbalkon heeft het er ook moeilijk mee. Mijn nijver gezaaide wortels en bietjes zijn nooit verder gekomen dan knikkerformaat, de liefdevol opgebonden tomaten (nota bene echte San Marzano’s) hangen met z’n tienen nog altijd knetterhard kermitgroen te wezen en de oostindische kers waar ik tal van salades mee dacht te gaan opleuken is rücksichtloos gerooid omdat hij meer zwarte luizen produceerde dan oranje-gele bloemetjes.
Zwelgt u met mij mee? Zullen we nog één keer een ongegeneerd nazomers recept doen? Iets lekkers voor op een borreltoastje bij een ijzerenheinig glaasje rosé?
Kant-en-klaar: Sabra mezze Tehina aubergine
Inhoud: Gegrilde aubergine (42%), water, plantaardige olie, sesamzaadpasta (14%) (sesamzaad, zout), suiker, zout, ei, gekookte kikkererwten (water, kikkererwten, zuurteregelaar (E500)), specerijen, conserveermiddel: E202, voedingszuur: citroenzuur, azijnzuur, stabilisatoren: E412, E415, gedroogde peterselie, gemodificeerd maiszetmeel.
Zelf maken? Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online. Maar er staan genoeg andere recepten op deze site, en anders zijn er altijd nog mijn kookboeken.