• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

6 februari 2013

Wat is een goed foodblog?

Mag ik je hulp vragen? Voor een soort mini-enquête? Het zit namelijk zo. Gisteren werd ik geïnterviewd door NRC voor een artikel over foodblogs. Hamvraag: waar moet een succesvol foodblog aan voldoen? Als je weet welke vijf punten ik opsomde, moet je zaterdag even de krant lezen (de zaterdagbijlage Lux, het artikel is van Menno Steketee). Of nog beter: kom op 3 maart naar mijn lezing in het Okurahotel waar ik uitgebreid alle geheimen ga vertellen over succesvol foodbloggen.

Maar nu het volgende. Natuurlijk heb ik zelf een mening over bloggen en wat mijn persoonlijke voorkeuren zijn, maar wat vinden foodbloglezers er eigenlijk van? Om dichtbij huis te beginnen ga ik hierbij mijn eigen lezers maar eens aan de tand voelen. Ja, jij dus! Waarom lees je dit specifieke foodblog, of waarom bezoek je andere foodblogs? Wat verwacht je ervan? Waarom kom je terug? Wat vind je het belangrijkst? Recepten, inspiratie, meningen, informatie, leuke dingen/spullen/activiteiten? En ook: waar knap je op af? Wat mis je? Kortom: wat vind jij er eigenlijk van? Let op: het mag zowel gaan over dit foodblog of over andere foodblogs waar je enthousiast over bent. Wel wil ik het graag beperken tot blogs over ETEN. Dus niet die over kamperen, mode, punniken en wat dies meer zij.

Nee hoor, ik zit niet te vissen naar complimentjes (al heb ik er nou ook weer geen bezwaar tegen natuurlijk), maar ik wil graag voeling houden met de man (m/v) in de straat, zal ik maar zeggen. Uiteraard ga ik de uitkomsten meenemen in mijn lezing en zal ik waar nodig danwel mogelijk mijn eigen foodblog aanpassen aan de genoemde wensen.

Hoe kun je reageren? Onderaan dit blog, via facebook, via twitter (knap als het lukt binnen 140 tekens). Maar wil je het liever privé houden of je hebt heel veel tekst, dan kan het natuurlijk ook rechtstreeks via de mail, karin@kokenmetkarin.nl.

Ik hoop van je te horen!
Naschrift: Iedereen hartelijk dank voor alle bijdragen via alle verschillende reactiemogelijkheden. De bevindingen heb ik intussen verwerkt in mijn lezing, die een groot succes was. Ik hoop de bevindingen t.z.t. ook in enigerlei vorm online met jullie te delen, maar de tijd ontbreekt op het moment. Wordt vervolgd…

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Ravioli van zoete aardappelen

What (not) to eat 2011

Michael Pollan: Een pleidooi voor echt eten

Vorig bericht: « Boerenkoolstamppot
Volgend bericht: Florida Grapefruit à la Niven »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN