• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

28 september 2013

Risotto (2): risotto met saffraan

risotto prontoZoals ik gisteren al schreef was ik laatst op bezoek bij de Italiaanse risottogigant Riso Gallo. Een béétje Italiaan maakt zijn risotto nog altijd gewoon zelf en gebruikt daarvoor een van de bekende rijstsoorten carnaroli, arborio of vialone nano. Maar overal rukt de druk-druk-drukmaatschappij op, dus hebben ze bij Gallo de kant-en-klare twaalfminutenvariant bedacht, Risotto Pronto. Alleen water bij het zakje en het kan niet mislukken.

Uit een pakje: Riso Gallo Risotto Pronto Funghi Porcini
Inhoud: 87% parboiled rijst, 2,5% eekhoorntjesbrood (Boletus Edulis en aanverwanten), aroma’s, keukenzout, aardappelmeel, melkproteïnen, ui, maltodextrine, gistextract, suiker, gesmolten kaaspoeder (met stabilisator: E339), 0,13% peterselie, knoflook.

In de mooie lunchkamer van het bedrijf kregen we geen deftige chefsrisotto opgediend, maar gewoon die uit een – ook in Nederland verkrijgbaar – pakje. Verrassend goed te doen, de paddestoelenversie althans, die met kaas kon me minder bekoren.riso gallo lunch

2 minuten
Voor de supersnelle trek hebben ze zelfs een tweeminutenmagnetronvariant ontworpen. Die kregen we dan weer niet te proeven, want daarvan gaf zelfs de charmante directeur Carlo Preve toe, ‘hoewel het een prima product is natuurlijk’, dat het niet te vergelijken valt met échte risotto. Die is al dente, maar toch romig en smeuïg. Op de Nederlandse markt valt er nog wel een wereld te winnen, blijkt uit de reacties (genre ‘Was de hond ziek?’) op mijn mijn Facebook-foto’s.risotto riso gallo

Dit was deel 2 in de serie over risotto. Terug naar aflevering 1 (inleiding). In de volgende aflevering gaan we uitgebreid langs in de rijstfabriek.

Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online. Maar er staan genoeg andere recepten op deze site, en anders zijn er altijd nog mijn kookboeken.Koken-met-karin-boeken

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Groentefriet

Kebab

Chimichurri

Vorig bericht: « Alles over risottorijst (1)
Volgend bericht: Alles over risotto (3): de rijstfabriek »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN