De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

23 mei 2014

Groene carbonara

Ik heb iets met pasta carbonara. Het makkelijkste ik-heb-weinig-tijd-en-niks-in-huis-maar-wel-trek-in-iets-lekkersgerecht. Ei, pasta en spek heb ik altijd nog wel paraat. Enige nadeel: er zit geen groente in. Nou, daar valt wel een mouw aan te passen, zo lang je het nooit vertelt aan een Italiaan. Bovendien combineert dat mooi met mijn andere hobby: restjes uit de koelkast verwerken. Zo dwaalde er nog een bakje sugar snaps rond in de groentela, en een restje ham van de asperges, dus die kon dienen in plaats van het gebruikelijke spek.

En hoe gaat dat dan in z’n werk? Kook pasta, in mijn geval waren dat penne, maar ook dat is volstrekt toeval, het is maar net wat je in huis hebt danwel lekker vindt. Snij intussen de sugarsnaps in de lengte in reepjes. Je haalt makkelijk drie reepjes uit één snap. En ja, dan snij je ook de binnenboontjes in stukken, maar dat maakt niet uit. Alles doet mee.sugarsnaps

Gooi al het groene spul in een (ander) pannetje kokend water met zout en blancheer in een minuut of 4 beetgaar. Laat afgieten in een zeef. Klop per persoon een ei los met peper en zout en wat versgeraspte parmezaan. Nu zal zo langzamerhand de pasta wel gaar zijn. Giet af en doe terug in de warme pastapan. Sugar snaps en ham erdoor scheppen. Dan eimengsel erbij, goed roeren en de deksel een minuutje op de pan houden zodat het ei kan stollen tot smeuïge saus. Intussen peterselie hakken en wat citroen raspen. Pasta in borden. Peterseliecitroenrasp erover. Nog wat extra geschaafde parmezaan en een zwieper met de pepermolen en voilà.carbonara sugarsnap

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Appeltaart met walnoten

Wereldgerecht Turkije: Adana yogurtlu

Tonijnsalade

Vorig bericht: « Stripboek Alain Passard
Volgend bericht: Courgettesoep met geitenkaas »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN