• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

29 mei 2015

Naan-brood

Er zijn dingen die zelfs ik niet zelf maak. Sambal, atjar, kroepoek, papadums. Prima allemaal te koop bij de toko of supermarkt. Je kunt het ook overdrijven, zeg ik dan maar. Bovendien heb ook ik af en toe recht op een vrije dag, nietwaar? Ook in het rijtje: Indiaas naanbrood. Tot ik op zekere dag eens keek wat er eigenlijk in zo’n voorverpakt brood zit aan ingrediënten en dacht: dat kan ik ook.

Uit een pak: Patak’s Naanbrood koriander/ knoflook
Tarwemeel, water, yoghurt, raapzaadolie, knoflookpuree (bevat antioxidant E330) (1,5%), suiker, zout (1,0%), gist, broodverbeteraar (E516, tarwemeel, sojameel, emulgator (E472e), antioxidant atmosfeer (E300)), kalonjizaad, rijsmiddel (E450, E500), conserveermiddel (E282), gedroogd korianderblad.

naan

Nu moet u weten dat brood niet mijn forte is. Daar valt goed mee te leven, ik heb genoeg andere kwaliteiten, maar voor simpel huphupbrood maak ik graag een uitzondering. En als ik het kan, dan kunt u het helemaal. Vooral omdat ik al het voorwerk al heb verricht. Zo heb ik allerlei recepten uitgeprobeerd: met gist, met bakpoeder, met verschillende verhoudingen van melk, water, yoghurt en olie. Kort bakken op hoge temperatuur, lang bakken op lage temperatuur.naan

U ziet: ik neem mijn vak serieus. Uiteindelijk distilleerde ik uit deze receptenbrij mijn eigen simpele methode met de minste handelingen en minste ingrediënten. Waarom immers moeilijk doen als het makkelijk kan?

naan

Het lijkt raar, een halve pot yoghurt in het brood, maar het werkt als een trein. Die mooie pikzwarte nigellazaadjes (‘kalonji’ in het Indiaas) koopt u bij de toko of Turk, waar ze trouwens ‘cörek otu’ heten. En anders laat u ze weg. Verse koriander erdoor lijkt eveneens gek, maar ook dat werkt, zelfs wanneer uitgetest op fervente korianderhaters. Echt, al kokend en bakkend ontdek je wonderbaarlijke dingen, vandaar dat een mens er nooit op uitgekeken raakt.

Zelf vergat ik een foto te maken van het eindresultaat (ze waren op voor ik er erg in had), maar deze is van Trouw-lezeres Betsie ("Superrecept!"), waaruit meteen blijkt dat iedereen dit recept moeiteloos kan maken.

Zelf vergat ik een foto te maken van het eindresultaat (ze waren op voor ik er erg in had), maar deze is van Trouw-lezeres Betsie (“Superrecept!”), waaruit meteen blijkt dat iedereen dit recept moeiteloos kan maken.

dvtZelf proberen? Het naanrecept is intussen opgenomen in mijn kookboek De vrolijke tafel . Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Paneermeel

Kliekjesrecept voor mee naar school

Rozijnenbrood met thee

Vorig bericht: « Minestrone (zónder Honig Versbox)
Volgend bericht: Campingkoken met Karin in Groeten van Max »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN