• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

26 mei 2020

Bananenpannenkoekjes met bessen

Ik had rijpe bananen waar ik vanaf wilde, en dan is er altijd één uitweg die onmiddellijk vreugde en genot schenkt: bananenpannenkoekjes. De klassieke banana pancakes zijn meestal met alleen maar banaan, ei en hooguit een schep muesli. Ik had meer zin in van die fluffy American pancakes, met blauwe bessen erin, en karnemelk had ik zowaar ook toevallig in huis. Maar ja, ik zat met die banaan. Dus ik klutste gewoon beide recepten door elkaar en toen werd het dit. Groot succes en zó gepiept.

Recept (voor 16 kleintjes): Doe 1 beslist rijpe banaan, 2 eieren, 125 ml karnemelk (of desnoods gewone melk) en een snufje zout in de blender en maal glad en luchtig. Doe er 100 g zelfrijzend bakmeel (of bloem met een lepeltje bakpoeder) bij en schep erdoor. Niet blenderen, er mogen namelijk best nog wat vlokjes meel overblijven. Dat scheppen gaat trouwens makkelijker als je de boel eerst even overschenkt in een normale schenkkan of kom, dan heb je geen last van dat blendermes. Vervolgens mag er ook een bakje (100-125 g) blauwe bessen door geschept. Als het heel dik is, mag er nog een scheutje karnemelk door, maar niet te veel, dan worden ze te plat.

En dan is het een kwestie van boter smelten in 2 koekenpannen (dan kun je sneller aan tafel, maar in 1 kan ook). Laat 3 à 4 bergjes beslag in de pan vallen en check of de bessen een beetje eerlijk verdeeld zijn, dus niet 7 in de ene en nul in de andere, maar, zeg, een stuk of 4 per pannenkoekje. Bak op middelhoog vuur tot de bovenkant droog begint te vallen (minuut of 2), draai dan om en bak ook de andere kant nog even een minuut. Niet te zuinig met boter. En met boter bedoel ik uiteraard altijd boter, geen margarine.

Serveren met maple syrup is ook zo’n must. En dan héb je me toch een puik feestontbijt! En hij kan trouwens ook meteen in mijn dossier zacht voedsel.

Bewaar dit recept als pin op Pinterest:

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Appelpannenkoekjes met havermout

Italiaanse ipv Mexicaanse wraps

De lekkerste pancake en french toast

Vorig bericht: « Pavlovaatjes met rabarber
Volgend bericht: Pasta met sardientjes »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN